Skillnaden mellan bläckstråleskrivare och DeskjetBläckstråleskrivare vs Deskjet

'Bläckstråle' och 'Deskjet' hänvisar till skrivare. Det finns många olika typer av skrivare och olika tekniker används för dem. Många skrivare har utvecklats av vissa företag och varumärken. De har registrerat specifika namn, till exempel, är 'Deskjet' en bläckstråleskrivare som har utvecklats av företaget HP för skrivbordet användning hemma eller på kontoret. Bläckstråleteknik skiljer sig mycket från laserutskrift som används i maskiner som Xerox kopiatorer.

bläckstråleskrivare
Skrivare är av många olika typer. Det viktigaste kännetecknet för bläckstråleskrivare är det använder ett skrivhuvud som matar mycket små, små droppar av bläck på papper för utskrift. Det är en datorskrivare, och bläckdropparna skapar en digital bild på papperet. Bläckstråleskrivare kan variera i storlek och sträcker sig från mycket dyra att billiga modeller. Några är avsedda för hem och kontor, medan andra är avsedda för yrkesverksamma, och maskinerna kan kosta tusentals dollar.

Tekniken för bläckstråleutskrifter utvecklades främst på 1950-talet om begreppet hade funnits under en längre tid. Den första bläckstråleskrivare med hjälp av en dator utvecklades på 1970-talet av Canon, Hewlett-Packard, och Epson. Det kan återge bilder som genereras av datorer. Idag finns fyra, största tillverkarna av bläckstråleskrivare: HP, Canon, Epson, och Lexmark. Det finns i huvudsak två olika tekniker som används i bläckstråleutskrifter: DOD, Drop-on-demand, och CIJ, kontinuerlig Inkjet.

Deskjet-skrivare
Deskjet-skrivare är särskilt bläckstråleskrivare som har utvecklats och tillverkats av HP. Det är en serie av bläckstråleskrivare som används för skrivbordsändamål på kontoret och hemmet och är ett varumärke för en bläckstråleskrivare som utvecklats av HP. HP använder termisk bläckstråleprocessen för sina Deskjet. Denna teknik utvecklades först 1979 och infördes 1984 som ThinkJet. Först kunde de bara skriva ut svartvitt, men senare färgskrivare har också utvecklats.Den första Deskjet lanserades i februari 1988 och kunde skriva ut två sidor per minut. Det var den första, skrivare enstaka ark för skrivbordsanvändning. Det finns många modeller som har utvecklats. Deskjet 500 skrivare är en mycket hög hastighet skrivare som kan skriva ut upp till tre sidor i en minut och är kompatibel med Windows 's True Type teckensnitt. När Deskjet lanserades, var de ett billigt alternativ till laserskrivare och därmed vunnit popularitet.

Några av funktionerna i Deskjet är: de är hög hastighet, kan ha trådlös uppkoppling, lätt, billigt, de har en engångsskrivhuvud som gör att utskriftskvaliteten att vara konsekvent, eftersom de kan bytas ut ofta som behövs.

Sammanfattning:

1. Inkjet är en datorskrivare; den använder ett skrivhuvud som matar mycket små, små droppar av bläck på papper för utskrift. Bläckdroppama skapa en digital bild på papperet. Deskjet är en serie av bläckstråleskrivare som används för skrivbordsändamål på kontoret och hemmet och är ett varumärke för Inkjet utvecklats av HP.
2. Idag finns fyra största tillverkarna av bläckstråleskrivare: HP, Canon, Epson och Lexmark; Deskjet är ett varumärke och endast tillverkas av HP.