Skillnaden mellan AMOLED och SLCD (Super LCD) DisplayAMOLED vs SLCD (Super LCD) Display

Smartphone tech ras har lett till en rad nya och ofta förvirrande val på den speciell. Detta innefattar typ av skärm som används; typiskt AMOLED och SLCD. Den största skillnaden mellan AMOLED och SLCD är hur de genererar ljuset. SLCD använder en bakgrundsbelysning för att producera ljus bakom skärmen. Med AMOLED, finns det ingen bakgrundsbelysning. AMOLED använder diskreta lysdioder som producerar sitt eget ljus. SLCD skärmar är ofta ljusare än AMOLED skärmar eftersom bakgrundsbelysningen är kapabel att producera mer ljus än AMOLED display.

Den största fördelen med en AMOLED skärm är den ökade kontrasten. Eftersom pixlarna producera sitt eget ljus, kan de producera absolut svart bara genom att stänga av. SLCDs producera en gråaktig färg när representerande svart eftersom en del av bakgrundsbelysningen är i stånd att sippra genom displayen. AMOLED-skärmar är också tunnare än SLCD skärmar på grund av brist på bakgrundsbelysningen. Detta låter tillverkare producerar tunnare enheter.

Ännu viktigare, AMOLED-skärmar förbrukar mindre ström än SLCD visas speciellt när displayen visar fler svarta. Ett bra exempel är när man läser en bok med teckensnittet inställd på vit och bakgrunden till svart. Detta kan förlänga batteritiden mycket mer jämfört med SLCD där bakgrundsbelysningen är alltid på.En stor skillnad mellan AMOLED och SLCD är livslängden. AMOLED dör ut snabbare än SLCD eftersom lysdioderna endast klassade för ett visst antal driftstimmar; typiskt i tiotals till tusentals timmar. Detta är egentligen inte ett stort problem på smartphones eftersom telefonen troligen skulle ersättas långt innan displayen dör ut. Detta är mer av en oro på TV och andra enheter där de kan användas för en mycket längre.

AMOLED är klart bättre skärm mellan de två. Men på grund av produktionsbegränsningar, visas bara det på ett fåtal enheter; främst på Samsungs produkter, eftersom de är den största tillverkaren av AMOLED. Andra tvingas använda SLCD, åtminstone fram till att produktionen fångar upp till kravet på skärmen.

Sammanfattning:

SLCD använder en bakgrundsbelysning medan AMOLED skapar sitt eget ljus

SLCD är ljusare än AMOLED

AMOLED har bättre kontrast än SLCD

AMOLED är tunnare än SLCD

AMOLED förbrukar mindre ström än SLCD