Skillnaden mellan 3G och WiFi i iPhoneOm du har en iPhone, har du möjlighet att ansluta via 3G eller via WiFi. Hursomhelst, du fortfarande få dataanslutning. Men det finns ett antal viktiga skillnader mellan 3G och WiFi i iPhone. 3G ansluts via mobilnätet av leverantören medan WiFi ansluter till en lokal hotspot och använder hotspot 's internet-anslutning.

Om du använder 3G, bör du se till att du har en tillhörande data plan; obegränsat är bättre. Du bör också ägna stor uppmärksamhet åt din användning eller du kan få en ovälkommen överraskning i nästa telefonräkning. Med WiFi är inte så komplicerat som du inte behöver oroa sig för sådana avgifter. De flesta Internetanslutningar är obegränsade. Även de begränsade trafik planer inte ut orimliga avgifter som de flesta mobil leverantörer gör.

Den främsta fördelen med 3G över WiFi finns täckning. 3G-nät täcker hela städer och du kan flytta från en plats till en annan utan att förlora anslutning. Utom naturligtvis i områden där byggnader kan hindra 3G-signal från att nå telefonen. WiFi hotspots är inte sammankopplade som 3G-nät är. Så om du flyttar alltför långt från åtkomstpunkten, förlorar du anslutningen. Naturligtvis kan du ansluta till en annan hotspot, men övergången ISN 't slät.

Nackdelen av 3Gs räckvidd och täckning är avståndet mellan mobilmasten och din iPhone. Medan typiska WiFi avstånden är inom ett par meter, kan 3G täcka ett par kilometer. Ökat avstånd kräver större effekt för att sända och ta emot data. Enkelt uttryckt, med 3G tömmer batteriet mycket snabbare än när du använder WiFi. Det 'är inte en big deal om du bara använder anslutningen för push-e, men om du ska surfa på webben eller ström video, är du mycket bättre med hjälp av WiFi snarare än 3G.

En annan faktor är hastigheten. Typiskt, även om det kan variera, är WiFi kunna uppnå större hastigheter än 3G-anslutningar. Detta kommer inte att hålla sant om det finns en massa människor samtidigt är anslutna till åtkomstpunkten, som på offentliga platser som flygplatser. Men i hem och små kontor, kommer du förmodligen få bättre hastigheter med WiFi.

Sammanfattning:3G ansluts via mobilnätet, medan WiFi inte

3G kan medföra extra kostnader medan WiFi inte

3G har en mycket större räckvidd än WiFi gör

3G kommer att suga batteriet snabbare än WiFi