Skillnaden mellan IMAX och Real 3DIMAX vs Real 3D

Om du har varit nära annonser måste du ha stött på en film som annonseras. Några av de ord som du borde förvänta sig är 'Nu i 3D' eller 'IMAX'. Dessa två vanliga namn som kan dyka upp i filmen terminologi utgår från. Visar filmer i 3: e dimensionen verkar vara rätt väg att gå för branschen. Men precis vilka skillnader finns när det gäller IMAX och Real 3D?

Båda av dessa två tekniker att använda sig av glasögon som gör det möjligt för polarisering av filter, så att varje öga för att se en något annorlunda bild som när den uppfattas av hjärnan för den totala 3D-bild. Glasen används i IMAX teatrar är dock större i ett försök att erbjuda ett stort synfält. Det kommer att bli en bra sak att notera att båda dessa tekniker erbjuder rena bilder och därmed kvaliteten är utmärkt för båda. IMAX salonger utnyttja 2k projektorer som producerar ljusare ljus och därmed en mer givande upplevelse för användaren genom visning glasögon. I max integrera både analoga och digitala plattformar visar innehåll, med IMAX är funnits sedan 1986. Detta gör det mer rutinerade i motsats till den RealD teknik som kom in på marknaden knappt 10 år sedan.

 De flesta IMAX skärmar tenderar att använda de flesta av de analoga funktioner i deras vädring innehåll och därmed har stora skärmar. Dessa platser är därför att föredra att användas för vädring av dokumentärer i motsats till långfilmer. IMAX kupol på andra sidan är den analoga variationen av IMAX som har en kupolformad skärm.

Imax Digital 3D-filmer kommer att kosta mer jämfört med RealD 3D av flera skäl. Ett av dessa skäl är att den Imax ljudet är långt mycket bättre i motsats till det ljud som produceras av RealD 3D. Den visuella kvaliteten på IMAX 3D är också så mycket högre, vilket i en engagerande upplevelse medan filmen.

Real 3D använder linjär polarisering medan Imax Digital 3D använder cirkulär polarisering i genereringen av bilder. Projektorerna används för att uppnå bildkvaliteter de två är dubbla projektorer för IMAX digital 3 D och en enda projektor för RealD 3D. Denna enda projektor kommer utrustad med en 3 D lins som sägs erbjuda 4 gånger tydligheten i bilden jämfört med 1080p Full HD-bildkvalitet. Båda skärmarna för IMAX och RealD 3D är belagda med silver för att möjliggöra en interaktiv och levande visning. Filmer sot med hög upplösning kameror är därför bara men alltför livlig att titta på RealD 3D. Glasögon för IMAX Digital 3D är större för att rymma de större skärmar medan RealD 3D är bara standardstorlek 3D-glasögon. Ljudet i IMAX 3D är okomprimerad och därför verkar vara en bättre kvalitet i motsats till RealD 3D vars specifikationer på ljud är inte standard men varierar beroende på teatern.

När det gäller djup i bilden, Imax Digital 3D ger bättre kvalitet med bilden synes poppar ut ur bilden. Detta är dock inte alltför bekväma av vissa människor som tenderar att frukta begreppet rekvisita få ur bilden. För den lilla djup i 2D, är RealD 3D föredra.Sammanfattning

IMAX och 3D 3D är två metoder genom vilka filmer som är tagna i tre dimensioner kan luftas.

IMAX #D glasögon större än RealD 3D-glasögon på grund av större synfält IMAX

IMAX filmer kosta mer än RealD 3D på grund av levande bild och standardljud

IMAX använder 2 projektorer och RealD 3D använder en 3D-projektor