Skillnaden mellan Blackberry Playbook och Apple iPadBlackberry Playbook vs Apple iPad

IPad skapat en helt ny nisch i gadgeten marknaden som en enhet som är någonstans mellan en telefon och en dator. Det har begränsade möjligheter jämfört med en dator, men är tillräckligt bra som en multimediaplattform. Den Playbook från Blackberry är en anordning som har en gång kallats som Blackpad eftersom den är avsedd att vara en konkurrent till iPad. Den största skillnaden mellan dem är storlek som Playbook är mindre än iPad. Är mindre har den fördelen av att vara mer portabel och lättare att hålla i handen, medan de större iPad drar nytta av en större skärm; 9 inches till Playbook 's 7 inches.

Som de flesta vet vid det här laget, olika enheter köras på olika operativsystem. IPad har iOS medan Playbook har Blackberry 'Tablet OS. IOS har funnits ganska länge och det finns en hel del ansökningar om det. Å andra sidan, Blackberry' Tablet OS är mycket nytt och det finns några program för det även om det sägs att möjliggöra kompatibilitet med Blackberry 's smartphone OS. ett stort problem som de flesta människor har med iPad är dess brist på Flash stöd. den Playbook har en webbläsare som stöder Flash och även HTML5 och är en närmare erfarenhet att surfa på internet på en dator.

Anslutningar med båda enheterna är i huvudsak uppnås genom deras trådlösa nätverkskort som stöder alla strömmar standarder. IPad har övertaget i detta område men eftersom det finns modeller med 3G-kapacitet som kan fungera som ett alternativ när WiFi är tillgänglig. Det kan kosta lite mer, men för vissa människor, kan det vara det enda sättet att gå.Det har blivit standard för de flesta enheter numera att ha åtminstone en kamera, men många har två; en på baksidan och en på framsidan. Den Playbook har en kamera med hög upplösning på baksidan, men framför allt har en 3 megapixelkamera på framsidan. Bortsett från videosamtal, kan det tjäna mycket bra för att ta bilder som fåfänga skott. IPad har inte någon kamera slags så bild med eller videosamtal är direkt ute ur bilden.

Sammanfattning:

IPad är en större enhet än Playbook

IPad har iOS medan Playbook har Blackberry Tablet OS

IPad saknar Flash stöd medan Playbook har det

IPad har 3G-kapacitet medan Playbook 't

Den Playbook har två HD-kameror medan iPad har bara en