Skillnaden mellan batteriladdare och batteri AnsvarigBatteriladdare vs Battery Ansvarig

Att hålla batterier laddas är något stort problem för dem som rutinmässigt använder dem i golfbilar, bilar, båtar och liknande. Detta är inte en sådan stort problem för bilar som används dagligen men för dem som inte används på en regelbunden basis, är det viktigt att hålla dem laddade för att förhindra skador. För detta ändamål, kan vi antingen få en batteriladdare eller ett batteri ansvarig. Den största skillnaden mellan dem är komplicerade eftersom batteriansvariga innehåller mer avancerade kretsar än de flesta batteriladdare. Kretsanordningen används för att detektera den laddningsnivå för att fastställa om batteriet behöver en avgift och hur snabbt att ladda den.

De flesta batteriladdare ut med en konstant hastighet. Detta är ofta långt under värderingen av batteriet och kan ta minst 10 timmar eller mer. Detta är för att minska risken för överladdning ett batteri och är därför de flesta batterierna är laddade över natten. Kretsen av ett batteri ansvarig kan ladda batteriet i mycket högre hastighet och reglerar strömmen för att förhindra överladdning. Detta kan förkorta laddningstiden till bara ett par timmar.

En av de stora gnäller med batteriladdare är att du måste koppla loss den manuellt efter det att batteriet är fulladdat för att förhindra överladdning. Om du glömmer att göra detta, kan du skada batteriet. Detta händer inte med ett batteri ansvarig eftersom det automatiskt skulle stänga när batteriet är fullt. Den huvudsakliga funktionen för en batteri ansvarig är att hålla ett batteri i toppform medan det är i lager, vanligtvis i flera månader åt gången. När batteriet ansvarige är ansluten det rutinmässigt kontrollerar batteriet, om det har uppfyllt ett visst belopp, skulle batteriet ansvarige sedan börja ladda. Denna förmåga att automatiskt starta och stoppa laddningen gör att batteriet ska förvaras nästan hur länge som helst utan att bli skadad.Bortsett från de stora batteri utvecklare som också används för att ladda batterier, det finns också små batteri ansvariga. Dessa utvecklare är inte avsedda att ladda ett urladdat batteri, men kan göra jobbet att upprätthålla ett batteri under förvaring. Dessa små maintainers behåller kapaciteten hos större men är mycket billigare än sina större motsvarigheter och även vissa batteriladdare. Det är också mer energieffektiv och förbrukar mindre ström.

Sammanfattning:

1. Ett batteri ansvarig är mer avancerad än batteriladdaren
2. Ett batteri ansvarig kan ladda batteriet mycket snabbare än de flesta batteriladdare
3. En batteri ansvarige kan vara kopplad till ett batteri medan de flesta batteriladdare kan inte