Skillnaden mellan iPhone och Nokia N97iPhone vs Nokia N97

Även med explosionsartade ökningen av Apple 's iPhone-serien, har Nokia aldrig fallit utanför radarn. I själva verket, Nokia fortfarande upprätthåller respektabilitet som en av de ledande tillverkarna inom mobiltelefonindustrin.

Först skall införas av Apple är iPhone, sedan kom iPhone 3G, och nu senast, iPhone 3GS. Alla dessa produkter har fångat allmänheten med storm och nästan alla vill ha en.

I sinom rättvisans namn till Apple-produkt, är iPhone (serie) inte all marknadsföring fluff. Det är faktiskt en innovativ produkt, revolutionär även. Det hade satt tonen för vad smartphones ska se ut. Den iPhone har anses av många som kungen av smartphones.

Precis som kungar i mänsklighetens historia, iPhone hade många utmaningar för sin tron ​​och Nokia 'mästare s smartphone, N97, gör kungen åtminstone orolig på sitt säte. Denna artikel kommer att nedbrytning och jämföra Nokia N97 och iPhone.

För att vara rättvis, kommer iPhone tas som en hel rad sedan N97 släpptes sätt senare än den ursprungliga iPhone. I själva verket, iPhone 3GS, den senaste av serien, infördes nästan samtidigt Nokia N97 infördes.

Nu 's komma till saken' |

N97 matchar iPhone 'display storlek' '3. 5 inches. Men N97 presenterar en mycket tydligare display eftersom Nokia' s smartphone har en bättre skärmupplösning än iPhone, N97 's 640.360 över iPhone' s 320.480 pixlar. Båda använder touchscreen-teknik utan snarare på olika sätt. N97 är tryckkänslig resistiv medan iPhone är en kapacitiv pekskärm. Många skulle intyga att iPhone har de bästa och mest intuitiva pekskärm fällt. Ändå N97 's pekskärm är bra men det behöver mer tryck för att svara på det sätt du vill ha det.

N97 har en fullständig mekanisk QWERTY-tangentbord. Detta är en funktion som iPhone stör aldrig att tänka på. Apples ingenjörer verkade nöjd med pekskärmen tangentbord som iPhone presenterar. Detta är definitivt en för N97 eftersom ingenting slår intuition och noggrannhet av en mekanisk tangentbord

När det gäller hastighet och processorkraft, kommer iPhone 3GS enkelt in N97 i dess ställe, en mycket långt andra plats. N97 kan ha en motsvarande processorkraft med den ursprungliga iPhone och 3G uppgradera ännu Apple gjorde underverk på insidan av 3GS. iPhone 3GS är en hastighet demon med sin ARM Cortex A8-processor klock på 600 MHz och 256 MB RAM. Dessa smartphones har olika operativsystem och det är uppenbart att iPhone är avsedd för internetvänner. Surfning är enklare och mer spontan med iPhone.

N97 har en överväldigande stor lagringskapacitet. Med en intern lagringskapacitet på 32 GB som kan utökas upp till 48 GB med ett microSDHC-kort, har det förmodligen den största lagringsutrymme av alla smartphones på marknaden idag. iPhone 's lagring kan' t utökas och det är bara tillgänglig i antingen 16 GB eller 32 GB. En av Nokia 's starka sida är dess kamera och fånga kvalitet och Apple bara kan' t konkurrera med det ännu.

Skillnaden i storlek och tjocklek är försumbar. N97 kan väga lite mer än iPhone, men det 'll vara mer än 15 g. Det' s i design som de går isär. N97 har en skjutbar design för sin tangentbords medan iPhone fortfarande behållit sin slätt, rent och elegant utseende.Det finns några mindre aspekter där båda enheterna skiljer sig åt. Det är emellertid fortfarande subjektivt huruvida vilken av de två är bättre. Detta kommer att bero på användarens önskemål.

Sammanfattning:

1. iPhone har tre versioner, den ursprungliga, 3G och 3GS.

2. Nokia N97 har en bättre skärmupplösning.

3. iPhone har en bättre pekskärm.

4. Nokia N97 har en mekanisk QWERTY-tangentbord medan iPhone är beroende av pekskärmsknappar.

5. iPhone 3GS processer mycket snabbare än N97. Det surfar också på webben bättre.

6. N97 har en expanderbar lagringskapacitet som är upp till 48 GB medan iPhone 's max 32 GB kan' t utökas ytterligare.

7. N97 har en bättre kamera.