Skillnaden mellan PAL Wii och NTSC WiiPAL Wii vs NTSC Wii

Wii är en annan banbrytande konsol för Nintendo med sin utöver det vanliga styrenheten och helt nya spelmekanik. Om du funderar på att ansluta sig till de miljoner som redan äger Wii, det finns i princip två typer som du har att välja mellan; PAL-versionen eller den NTSC-versionen. I grund och botten, PAL och NTSC är TV-standarder som inte är riktigt kompatibla med varandra. Så den största skillnaden mellan dessa två skulle vara att PAL-konsoler skulle inte fungera med NTSC-TV och vice versa.

Samma inkompatibilitet är också sant när det kommer till spel som du kan spela på antingen versioner av Wii-konsolen. PAL spel skulle inte spela på NTSC konsoler, och NTSC spel skulle inte spela på PAL konsoler på grund av kodning som används. När det gäller kompatibilitet, är PAL lite bitter eftersom alla PAL-konsoler kan spela alla PAL spel medan inte alla NTSC konsoler kan spela alla NTSC spel. Problemet med NTSC är mer på regionen snarare än den faktiska standarden. Både Japan och USA använder NTSC-standarden men inte alla spel i Japan släpps i USA. Så i allmänhet, amerikanska spel kan inte spelas i japanska konsoler och vice versa trots båda konsolerna vara i NTSC. Den stora fördelen NTSC har över PAL Wii är det stora antalet spel. Om du har möjlighet att hitta ett sätt att bortse från informationsregion kan du spela både JP och amerikanska spel på din NTSC Wii utan några problem.

För de flesta människor, det är verkligen mycket liten anledning att oroa sig för om du får en NTSC eller PAL Wii som återförsäljare i olika länder bara bära modeller som är kompatibla med den dominerande standarden i landet. Om du befinner dig i ett land som använder NTSC, skulle endast NTSC konsoler säljas där. Detsamma gäller även för spel. Problem bara uppstår när du importerar spel från andra länder. Så du måste se till att landet du importerar från använder samma standard som du.

Sammanfattning:1. PAL Wii skulle inte fungera med NTSC TV och NTSC Wii skulle inte fungera med PAL bara TV

2. PAL spel don 't arbete med NTSC Wii och Wii-spel don' t arbete på PAL Wii

3. Alla PAL Wii kan spela alla PAL Wii-spel men inte alla NTSC Wii kan spela alla NTSC spel