Skillnaden mellan laser- och bläckstråleskrivareLaser vs Inkjet

Det finns två vanliga typer av skrivare, bläckstråleskrivare och laserskrivare. Även om de uppnår samma slutresultat, de processer som de använder är inte. Bläckstråleskrivare, som namnet antyder, sprutar ut en mikroskopisk bläckstråle till papperet. Den flytande bläck klibbar därefter till pappret och producerar färg. Å andra sidan, laserskrivare är helt torra. En smal laserstråle ritar ett mönster på en roterande trumma, till vilken tonern fastnar. Tonern sedan får pressas till papper och bakades vid hög värme, vilket kan göra att hålla.

Det finns fördelar och nackdelar med varje process. Laserskrivare är mycket snabbare jämfört med bläckstråleskrivare när den har börjat skriva ut, med typiska utgångshastigheter på 20 till 25 sidor per minut. Även om det finns mycket snabba bläckstråleskrivare, de flesta är fortfarande ganska långsamt, särskilt med färgutskrifter. En annan viktig fördel med laserskrivare är den förlängda varaktigheten före underhåll. Varje tonerkassett kan skriva ut var som helst mellan 5000 till 10.000 sidor innan den behöver bytas ut. Den största begränsningen med bläckstråleskrivare är mängden bläck i patronen. Varje ett par hundra sidor i bästa fall måste bytas ut mot en ny kassetten. Även om det är billigare per sida att använda laserskrivare har skillnaden eliminerats av tredjepartstillverkare patron med mycket lägre priser.

När det gäller pris, bläckstråleskrivare tenderar att vinna mer eftersom det kostar mer att köpa en ny laserskrivare än en bläckstråleskrivare. Och medan det är nästan omöjligt att köpa en bläckstråleskrivare som inte kan skriva ut i färg, svart endast laserskrivare är fortfarande ganska vanligt på grund av den ännu högre prislapp på färglaserskrivare. Storlek är också en viktig faktor eftersom laserskrivare är större i övergripande storlek jämfört med bläckstråleskrivare på grund av den mångfald av rörliga delar inom.

Grund av de många skillnaderna mellan de två typer av skrivare, de är också vanliga i olika miljöer. Laserskrivare är vanliga på kontor där stora mängder dokument måste skrivas ut varje dag. Bläckstråleskrivare är vanligare i hemmet eller för personligt bruk.

Sammanfattning:Laserskrivare använder elektrostatik och en laserstråle medan Inket skrivare spraya bara bläck

Laserskrivare är mycket snabbare jämfört med bläckstråleskrivare

Laserskrivare kosta mer än bläckstråleskrivare

Laserskrivare är mycket större jämfört med bläckstråleskrivare