Skillnaden mellan video- och ljudkablarVideo vs Ljudkablar

Video- och ljudkablar kallas så eftersom de bär video- och ljudsignaler från en signalkälla som en spelare eller kamera till en destination som högtalare, TV, eller en färdskrivare. I de flesta fall finns det egentligen ingen skillnad mellan kablarna som den enda skillnaden är den signal som de faktiskt bära. Ett bra exempel på detta är den RCA-kabel. RCA-kabel är typiskt består av 3 kablar som skulle bära en för video och två för ljud (vänster och höger kanal). De tre kablar kan enkelt bytas utan att kompromissa med prestandan.

Det finns vissa kablar som bär både ljud och video i samma kabel. De mest framträdande är HDMI. Det är en mycket ny standard som är i stånd att bära kvalitetsvideo HD liksom flera kanaler för high fidelity-ljud. Bortsett från de två typerna av signaler, HDMI allokerar också en kanal för mellananordningskommunikation; låta alla anslutna enheter att kommunicera med varandra och styras via en fjärrkontroll.

Det finns också kablar som endast kan bära en typ av signal och kan inte användas för den andra. Det första exemplet skulle vara DVI för video. DVI används i stor utsträckning med datorer och är kompatibel med HDMI-sans ljud och kommunikationskanaler. För ljud finns TRS jack, mer populärt kallad 3. 5mm hörlursuttaget. Vi har också den optiska länken, allmänt känd som S / PDIF eller TOSLINK, som bär ljud i ett digitalt och förlustfri format. Dessa kablar kan bara bära antingen ljud eller video, men inte den andra typen.Att välja rätt kabel för att koppla ihop enheterna kan vara en svår uppgift som du vill det bästa möjliga kabel för både ljud och video. Om dina enheter stöder HDMI, är det bäst att du kan få. Det är digital så det är förlustfri, och du skulle bara behöva en kabel mellan två enheter så röran hålls till ett minimum. Om HDMI inte stöds, är en kombination av digital via DVI och S / PDIF nästa bästa valet. Antalet kablar ökar men kvaliteten hålls till ett maximum. Som en sista utväg kan analog användas via RCA kan användas. Kompatibilitet bör inte vara ett problem eftersom alla enheter har RCA eller komponentuttag i dem.

Sammanfattning:

1. Ljud- och videokablar är i stort sett densamma som de bara skilja på signalen de bär
2. Vissa kablar kan bära både ljud och video