Skillnaden mellan HTC Gratia och HTC LegendHTC Gratia vs HTC Legend

Det verkar som det enda som är snabbare än utvecklingen av Android är den hastighet med vilken nya telefoner släpps. Den Gratia och Legend är två modeller från HTC som är bara sju månaders mellanrum. Den största skillnaden mellan de två som uppnåddes i dessa mellanliggande månader är den nya versionen av Android. Gratia är redan levereras med Froyo (version 2. 2) medan den äldre Legend fortfarande har? Clair (version 2. 1). Detta är inte en permanent skillnad, men som en Froyo uppdatering finns redan tillgänglig för Legend. Det 'är bara en fråga om att ha telefonen uppdateras för att få samma uppsättning funktioner.

En annan skillnad mellan Gratia och Legend är deras skärm. Trots att de har samma storlek och upplösning, inte de två inte använda samma typ av teknik. Legend har en TFT-skärm som är typiskt för många smartphones och äldre enheter. Å andra sidan, har de Gratia en AMOLED display som är en nyare teknik som fortfarande är i begränsad produktion. En AMOLED display har flera fördelar jämfört med TFT inklusive: lägre strömförbrukning, mer levande visning, och bättre betraktningsvinklar. Totalt sett är Gratia displayen mycket bättre än Legend.

Kamerorna i Gratia och Legend har samma upplösning och är ganska mycket identiska på alla sätt. Legend har en liten fördel, dock, på grund av den LED-blixt. Den kan användas för att ta stillbilder på samma sätt som en vanlig blixt eller som en stadig ljuskälla när du tar video. LED blixt bör göra det möjligt Legend att ta dig nära stillbilder och video i nästan totalt mörker.En skillnad mellan de två som spelar 't påverka funktionaliteten alls är kroppen konstruktion. The Legend har en aluminium unibody medan Gratia använder typiska plast. Även med en aluminiumkaross' t bidra till användbarheten av telefonen, det gör lägga till en viss nivå av elegans eller lyx till enheten. Båda telefonerna ser bergfast, dock, och är ganska resistenta mot problematiska fingeravtryck.

Sammanfattning:

1. The Legend kommer med? Clair förinstallerat medan Gratia har Froyo.
2. The Legend har en AMOLED skärm medan Gratia har en TFT-skärm.
3. The Legend Kameran är utrustad med en blixt medan Gratia 's isn' t.