Skillnaden mellan Android 3. 1 och 4. 0Android 3. 1 vs Android4. 0

Android är för närvarande den mest populära mobila operativsystem konkurrerar framgångsrikt med smartphone jätte Apple. Ibland uppdateringar på Android programvara kan vara allvarligt ofantlig och revolutionerande. Låt 's kolla in de grundläggande skillnaderna mellan två av Android' mest populära versionerna C Android Honeycomb 3. 1 och Ice Cream Sandwich 4. 0 för att kontrollera hur högt det nya tillskottet har hoppade över sin föregångare.
Android 3. 1 kallas Honeycomb och släpptes officiellt på mars 2011. Android 4. 0 släpptes samma år i oktober månad. Den första Android 4. 0 Ice Cream Sandwich fanns på Samsung Galaxy Nexus telefon. Den främsta orsaken till införandet av Honeycomb 3. 1 var att utforma ett bra operativsystem för Android tabletter. Den viktigaste prioriteringen för båda dessa operativsystem var att de skulle användas på större skärmad pekskärmsenheter.

Båda dessa operativsystem har funktionsknappar för Back, Hem och Nya appar och båda erbjuder anpassningsbara startskärmar som användaren kan anpassaren enligt hans smak och in i genvägar till appar och widgets. Navigera mellan dessa startskärmar tala om en spektakulär 3D-upplevelse. En lista över de senaste program kan ses på båda dessa versioner av Android. 'Roboto' typsnitt infördes i Android 4. 0 för högre upplösning skärmar där den skulle användas. Detta var inte närvarande i Honeycomb 3. 1.

En fördel med Android 4. 0 är att den har en 'öppen mikrofon' erfarenhet och de kan svara på deras samtal, kolla in meddelanden och bläddra igenom musikfiler medan du lyssnar på musik och behöver inte låsa upp skärmen för dessa funktioner. Om du 're använder Android 3. 1, dessa åtgärder kan inte utföras om låsskärmen är olåst. Kameran tillämpning av Android 4. 0 har förbättrats och man kan få åtkomst till kameran appen direkt från låsskärmen. Detta var inte presenterat i Honeycomb 3. 0. dessutom kameran app har också 'Live effekter' på Android 4. 1 och kan ersätta bakgrunden av bilder eller videoklipp med en annan bild och förvärvade stor vädjan från användarna. är inte den här funktionen hittades i Honeycomb 3. 1.Den nya mjukvaran från Android är definitivt en värdig uppgradering. Men det finns ingen anledning för användarna att gå ut och köpa en ny enhet bara för att det stöder Android 4. 0. Och Honeycomb användare kan vänta tills de får sina händer på Jellybean eller KitKat operativsystem som körs mer avancerade Android OS.

Viktiga skillnader mellan Android 3. 1 och 4. 0:

Android 3. 1 infördes för Android tabletter, medan Android 4. 0 infördes i åtanke kraven för både tabletter och smartphones.
Android 4. 0 använder 'Roboto' typsnitt, som inte används i Honeycomb 3. 1.
Android 4. 0 använder 'öppen mikrofon' gränssnitt som möjliggör flera funktioner utan att låsa upp skärmlåset. Android 3. 1 uppvisar inte den här funktionen.