Skillnaden mellan Analog Delay och Digital DelayAnalog Delay vs Digital Delay

En fördröjning i musikvärlden, är en elektrisk anordning som vanligtvis används med gitarrer för att ge en specifik ljud som ett eko. Det finns två typer av förseningar; den analoga och digitala. Den största skillnaden mellan de två är i hur de bearbetar ljudet. En analog fördröjning tar ljudet och bara spelar det tillbaka medan en digital fördröjning tar ett prov och omvandlar den till ett digitalt format sedan använder det för att skapa ljud.

Många beskriver analoga förseningar som har ett varmare ljud. Detta är faktiskt ett resultat av förluster av signalstyrka i det höga frekvensregionen; ger ljudet fylligare ljud utan att vara alltför bassy. Eftersom den typ av förlust som uppstår i analoga förseningar 't hända i digitala förseningar, kan det inte replikera denna typ av effekt. Det är ett besläktat upp till digitala förseningar ändå. Eftersom en digital fördröjning använder samma prov, är ekot den producerar mer formulera jämfört med analoga förseningar. enkelt uttryckt, varje eko i en digital fördröjning är närmare originalljudet.

En av anledningarna till många människor som digitala förseningar är deras extremt höga löptider. Medan en analog fördröjnings 's varaktighet mäts i millisekunder, kan en digital fördröjning pågå i några sekunder. Detta ger musikern mycket mer kontroll över hur han vill att ljud ska komma. En annan fördel med digitala förseningar är deras stora antalet alternativ och förinställningar som kan användas. En analog fördröjning har typiskt knoppar för justering hur att bearbeta ljudet. Å andra sidan kan digitala förseningar har digitalt lagrade inställningar som kan väljas från medan du spelar.Allt som allt är valet mellan en analog eller digital fördröjning ner till preferens; om du vill att varmare ljudet av en analog fördröjnings eller större alternativ och längre löptider i en digital fördröjning. Det finns många utmärkta digitala förseningar som finns idag, men vissa analoga förseningar är eftertraktade på grund av deras specifika ljud.

Sammanfattning:

1. Analoga förseningar hålla ljudet som det är medan digitala förseningar omvandla den till en digital form
2. Analoga förseningar har ett varmare ljud än digitala förseningar
3. Analoga fördröjningar har en mindre artikulerat ljud än digitala förseningar
4. Analoga fördröjningar har en kortare löptid än digitala förseningar