Skillnaden mellan Nikon D och G-objektivNikon D vs G-objektiv

Nikon är en av de mest betrodda när det gäller fotografering. De producerar några av de bästa DSLR kameror som finns idag. Men lika viktigt som kamerorna, är linserna som du använder med dem. Bland de många typer av Nikon objektiv är D och G-objektiv. Den huvudsakliga skillnaden mellan D- och G-objektiv är deras ålder. D linser är de äldre linser som har skapats för SLR-kameror som inte har vissa funktioner. G-objektiv skapades för att komplettera mer moderna SLR-kameror som har mer avancerade funktioner.

Funktionen som G-objektiv kompletterar är förmågan hos kameran för att diktera öppningen. Kameror som var tänkta att acceptera D linser inte har denna förmåga och förlitar sig på manuell hantering av linsen för att få rätt fokus. För att minska effekterna av ny teknik för att fotografer, genomfört Nikon bakåtkompatibilitet med sina kameror och objektiv. Du kan fortfarande använda dina äldre D-objektiv på kameror som är tänkta att använda G-objektiv. Men även om du har en modern kamera, måste du ändå att manuellt ställa in fokus om du använder äldre D-objektiv. Detta beror på att D-linser inte har de mekanismer som krävs av kameran för att ändra bländaren.

För att fokusera D linser, har de en fokusringen som kan manipuleras precis som zoom; du ändra bländaren genom att rotera ringen runt linserna. G-objektiv har ingen fokusringen som det finns egentligen inget behov av det längre.Även D linser är äldre och mindre bekväm än de mer moderna G-objektiv, en del människor fortfarande vill använda dem då och då. D-objektiv kan användas för att skapa gamla stilen effekter genom manipulering av fokusringen för att uppnå bilder som inte är helt i fokus. Det finns egentligen ingen anledning att få D-objektiv om du har valet. Men om du redan har dem, kan du fortfarande använda dina D-objektiv med dina moderna kameror som är utrustade med G-objektiv.

Sammanfattning:

Nikon D linser är äldre än de G-objektiv

Nikon D-objektiv kan inte fokuseras automatiskt medan G-objektiv kan