Skillnaden mellan Zune HD och iPod TouchZune HD vs en iPod Touch

Zune HD är Microsofts 'första pekskärm portabel mediaspelare som har en HD-radio och en organic light-emitting diode (OLED) pekskärm. Det anses vara en direkt konkurrent till Apple' s egen iPod Touch. Enligt Microsoft Zune HD är den första bärbara mediaspelare för att presentera en inbyggd HD-radiomottagare, en OLED-skärm, HD-videoutgång, och Wi-Fi. Multi-touch OLED display kommer med ett bildförhållande på 16: 9 med en upplösning på 480272 pixlar. IPod touch har en 3. 5-tums LCD-skärm med en upplösning på 480320 pixlar. Zune HD väger omkring 2. 6 uns medan iPod touch väger cirka 4 uns. Zune HD erbjuder en beräknad ljud batteritid på 33 timmar medan iPod Touch erbjuder beräknade batteritid på 30 timmar.

Zune HD kommer att stödja HD-video uppspelning externt genom en HDMI-baserad dockningsstation i 720p HD-kvalitet som måste köpas separat. IPod touch stöder videoutgång på 480p och 576p med en tillvalskabel måste köpas separat. Både Zune HD och iPod Touch stöd Wi-Fi har vid 802. 11 b / g.

Zune HD har en kapacitet på 16 / 32GB medan iPod Touch finns i 8/16 / 32GB. OLED skärmar är relativt ny teknik för PMP marknaden och har stora fördelar jämfört med de traditionella LCD-skärmar. På grund av den tunna designen kräver OLED ingen bakgrundsbelysning för att fungera, och därför ger längre batteritid till PMP och erbjuder bra bildkvalitet. Microsoft har investerat en bra tid för att skapa Zune HD så att det går head to head med iPod touch.

Den största fördelen med Zune HD över en iPod Touch är den inbyggda HD radiomottagare som ger överlägsen ljudkvalitet jämfört med traditionell radio. IPod Touch saknar en FM eller HD-radiomottagare. Både Zune HD och iPod Touch erbjuda JPEG-format för att lagra bilder. IPod touch erbjuder röstinspelning och line-in inspelningsfunktioner som saknas i Zune HD.

Zune HD körs på en anpassad version av Windows CE programvara medan iPod Touch körs på Apple 's mest populära iTunes erbjuder tusentals appar som är den största fördelen över Zune HD. Zune HD erbjuder endast 9 appar och 7 spel medan Apple 's iPOD Touch erbjuder cirka 75.000 apps och 21.000 spel. Därför Apple är säker vinnare när det gäller mjukvaru jämförelser mellan de två enheterna. Apple 'App Store möjliggör att skapa och redigera kalendrar, surfa på nätet, söka platser med Google Maps genom den inbyggda GPS. Microsoft' s Zune HD innehåller några grundläggande verktyg som en väder app och en miniräknare men saknar kartor och kalender appar .

Apple 's 10 miljoner låten iTunes-bibliotek träffar Microsoft' s 4. 2 miljoner kataloger. Den största nackdelen med Apple 's iTunes är att användarna är tvungna att köpa varenda låt för ett pris på en dollar eller två medan Microsoft kan ladda ner 10 låtar för att hålla varje månad för en månatlig prenumeration på $ 15. Om en användare vill att köpa låtarna individuellt från Zune marketplace, onödiga valutaomräkning verkar helt irriterande.

När det gäller prisjämförelsen mellan de två PMP, vinner Zune HD över iPod Touch med sin 16GB modellen erbjuds på $ 219 och 32 GB på $ 289 i fem olika färger; svart, platina, grönt, blått och rött. Apple erbjuder sina 8GB iPod Touch på $ 199 vilket är ganska högt pris för en enhet med halv kapacitet helt nya Zune HD. Apple erbjuder dock en 32GB iPod Touch på $ 299 vilket är endast $ 10 mer än det högsta från Zune erbjuds. Apple 's iPod Touch är tillgänglig i två färger, svart / silver.

Sammanfattning:1. Zune HD är en produkt från Microsoft medan iPod Touch är en produkt från Apple.

2. Zune HD har en inbyggd HD-radiomottagare och en OLED-skärm medan iPod Touch saknar en FM-radio funktion och kommer med en LCD-skärm.

3. iPod Touch erbjuder 75.000 program och 21.000 spel medan den nya Zune HD erbjuder 9 appar och 7 matcher.

4. iPod Touch stödjer snabbmeddelanden och e-post medan Zune HD spelar 't stödja dessa funktioner.

5. Zune finns i flera färger att välja mellan medan iPod är tillgänglig i svart och silver färger.

6. Microsoft erbjuder sina Zune HD 16GB på $ 219 medan en 8 GB iPod Touch som är hälften så mycket kapacitet den billigaste Zune HD kostar $ 199.