Skillnaden mellan RMS och PMPORMS vs PMPO

Kvadratiska medelvärdet (även känd som RMS) är ett mått som används för att förvärva de utgående värdena för effektuttag. Det är även känd som den mest exakta sättet att inhämtar dessa mätningar. RMS är också känd som den kvadratiska medelvärdet. I detta fall används den för att mäta effektförstärkare. Det används i samband med den elektriska verkningsgraden hos en elektronisk förstärkare, och är ett sätt att mäta förhållandet av medelvärdet (eller genomsnittet) uteffekt för att betyda (eller genomsnittet) uteffekt.

Peak musik uteffekt (eller PMPO) är en term som används främst för att marknadsföra ljudkvalitet som avvisas från förstärkare. Det är inte riktigt en definierad term; emellertid är det tänkt att vara summan av toppeffekten att förstärkarna använda i alla ljudsystem. Eftersom det är en löst baserad sikt och har inte konkret definierats, ändrar definitionen ofta, liksom förhållandet mellan PMPO till den kontinuerliga uteffekten. Den PMPO kan i bästa fall beräknas genom att ta en titt på ingångsströmmen.

Enkelt uttryckt, är de RMS, kvadratroten av genomsnittet av kvadraterna av en uppsättning värden C baserat på en kontinuerlig tid vågform. Som en andragradsekvation, tar det på följande sätt:

xrms = x12 + x22 + '| + xn2n

Det finns flera varianter däri som definierar RMS för vågformer, en funktion över hela tiden, elkraft, och förstärkare makt effektivitet.PMPO är att inte förväxlas med topp momentana effekt (som delar samma förkortning). De har två separata specifikationer, och därför mäts på olika sätt. Som sådan, kan de två inte överföras mellan varandra, det vill säga du inte kan konvertera topp musik uteffekt till topp tillfällig effekt. När det gäller de yrkesverksamma inom området, är den term som meningslös, och i slutändan förvirrande, vid fastställandet kraften hos en förstärkare. PMPO kan endast upprätthållas under en kort tidsperiod utan att orsaka allvarlig C och i vissa fall irreparabel C skada på en förstärkare.

RMS används mycket effektivt i beräkningar av effekt (såsom spänningar som finns på eluttag). Som ett resultat av deras mångsidighet, är toppvärden också beräknas med hjälp av RMS, och signalutgångar kan också beräknas med hjälp av RMS i ovanstående ekvation.

Sammanfattning: