Skillnaden mellan Samsung B-serien och Samsung C-serienSamsung B-serien vs Samsung C-serien

Samsung är en ganska välkänd tillverkare av elektronik som sträcker sig från bärbara enheter som mobiltelefoner till hushållsapparater som TV-apparater. B och C-serien är Samsung HDTV-apparater och det är vad du vanligtvis skulle stöta på i butikerna idag. Du skulle förmodligen se två TV-modeller som LN32B530 och LN32C530 och undrar vad är skillnaden mellan en med B och en med. Tja, skulle den största skillnaden mellan de två vara årsmodell som B-serien inkluderar 2009 års modeller och C-serien inkluderar modellerna 2010; Följaktligen var A-serien som produceras i 2008.

När man jämför TV-apparater, bör du överväga att varje serie har high-end och låg slutet modeller; så du bör endast jämföra motsvarande modeller från varje serie som de som nämns ovan. Generellt är skillnaderna mellan serie B och C-serien är faktiskt inte så många. Den viktigaste skillnaden hårdvara är kontrastförhållandet av själva skärmen. B-serien har ett dynamiskt kontrastförhållande på 7000: 1, medan C-serien har ett kontrastförhållande på 80000: 1. Den högre kontrastförhållande av C-serien gör det möjligt att producera mörkare svärta än B-serien. Du kan verkligen uppskatta detta i filmer eller visar med mörka scener som i grottor eller liknande platser. Ju högre kontrastförhållande sägs också att bidra till att reproducera mycket bättre och levande färger.

En annan skillnad mellan de två är ytterligare HDMI-porten på C-serien. De B-serien redan har en HDMI-port som det är mycket viktigt för en HDTV för att kunna ansluta med annan HD-utrustning, som din flott Blu-ray-spelare. C-serien har helt enkelt fler HDMI-portar och du kan ansluta fler enheter till det, som bör vara mer praktiskt än att ständigt ta bort en enhet för att fästa en annan.Sammantaget är C-serien definitivt bättre än sin föregångare, men inte mycket. Om priserna är ganska nära varandra, skulle C-serien med e bestämd vinnare. Om C-serien är prissatt för högt för din smak, sedan B-serien är ett ganska bra alternativ.

Sammanfattning:

B-serien är 2009 års modeller, medan C-serien är 2010 modeller

C-serien har en bättre kontrast än B-serien