Skillnaden mellan NiMH och NiCdNiMH vs NiCd

NiCd (nickel-kadmium) batterier gång var det bästa alternativet när vi letar efter uppladdningsbara batterier. De är bättre än blybatterier och finns i standardstorlekar för de flesta gadgets. Numera NiMH (nickelmetallhydrid) batterier långsamt ersätta NiCd-batterier i många tillämpningar på grund av ett antal skäl. Den största och viktigaste, skillnaden mellan NiCd och NiMH-batterier är kapaciteten. En typisk NiMH-batteri kan ha en kapacitet som är två till tre gånger högre än den för en typisk NiCd-batteri. En större kapacitet innebär längre intervall innan du laddar eller färre reservdelar som behövs för dem som behöver en hel del makt.

Även NiMH-batterier har högre kapacitet än NiCd-batterier, skulle det inte lika länge när de används i låga aktuella tillämpningar som fjärrkontroller och klockor. Detta är på grund av NiMH 'är högre självurladdning på ungefär 30% per månad till NiCd' s 20%. Den självurladdningshastigheten är den hastighet med vilken batteriet förlorar sin kapacitet utan någon belastning anbringas. De som nämnts ovan förbrukar mycket mindre än den självurladdning. Apparaten drivs är därför mycket mindre av en faktor med den hastighet med vilken batteriet laddas ur.

En annan stor nackdel med NiCd-batterier är minneseffekten det lider av. Minneseffekt uppstår när batteri ISN 't helt urladdat före laddning. Detta gör att batteriet verkar som om det' har förlorat en del av sin beräknade kapacitet. Detta kan åtgärdas genom några laddnings- / urladdningscykler. Å andra sidan, behöver NiMH-batterier inte lider av problemet. Du kan råga upp när du vill. Detta är mycket praktiskt när du förbereder för resor som du bara kan ansluta batterierna i till laddaren utan att behöva oroa om de 've helt urladdat.Den sista stora nackdelen med NiCd-batterier är dess innehåll; Kadmium i synnerhet. Kadmium är en tungmetall som har toxiska effekter på högre organismer. Människor som tar i för mycket Kadmium kan bli föremål för en mängd olika sjukdomar, som till och med kan leda till döden. Problemet uppstår när batteriet misslyckas på grund av överladdning eller någon annan orsak och om batteriet inte hanteras på rätt sätt. Även NiMH-batterier innehåller även tungmetaller, avsaknaden av kadmium i dess sammansättning gör det betydligt mindre riskfyllt än NiCd-batterier.

Sammanfattning:

1. NiMH har större kapacitet än NiCd
2. NiMH har en högre självurladdning än NiCd
3. NiCd lider minneseffekt medan NiMH 't