Skillnaden mellan Adobe Premiere Pro och Adobe Premiere ElementsAdobe Premiere Pro vs Adobe Premiere Elements

Adobe Premiere är ett av de bästa videoredigeringsprogram runt. Det är från samma mjukvaruföretag som producerar Photoshop. Trots catering till mestadels professionella videoredigerare, beslutade Adobe att dela produkten i två för att ge höga slutanvändare och den genomsnittliga personen. Pro-versionen innehåller allt som Premiere har att erbjuda medan Elements är tonas ned version, som icke-professionella eller de som just har börjat bör få. Förståeligt, Elements saknar några av de mest avancerade funktioner som Premiere har att erbjuda. Detta är inte en så stor nackdel men som de flesta användare inte ens vet att dessa funktioner finns och skulle förmodligen inte använda dem ändå.

En annan viktig skillnad mellan de två är i sina kontroller och gränssnitt. Elements har en mycket vänligare användargränssnitt som är mer inriktad på användarvänlighet. De vanligaste funktionerna intuitivt placerade för att göra det mindre förvirrande för nybörjare. Däremot inte Pro-versionen inte fokusera på användarvänlighet men på effektiviteten i arbetsflödet. Pro-versionen förutsätter att användaren vet vad han gör och presenterar den viktigaste informationen på skärmen. Gränssnittet för Pro-versionen skulle sannolikt överväldiga en nybörjare och göra det mycket svårare att skapa eller redigera video.

I fråga om pris, är mycket lättare att köpa än Pro Elements. Den billigare pris direkt korrelerar till de saknade funktioner så att icke-professionella don 't har att spendera så mycket. En del människor som har för avsikt att gå pro med videoredigering ofta skulle direkt få Pro-versionen för att sänka kostnaderna, eftersom de förmodligen skulle få det i framtiden. för att underlätta för sina kunder, ger Adobe en uppgradering från element till Pro. det innebär att användare av Elements kan uppgradera till Pro till en bråkdel av kostnaden för att köpa det separat. med detta kan nybörjare har fördelen av enklare gränssnitt och mild inlärningskurva av element och samtidigt ha möjlighet att byta till Pro när de har vuxit ur Elements.

Sammanfattning:1. Pro är full packad video redigeringsprogram av Adobe medan Elements är en nedtonad eller förenklad version

2. Element saknar avancerade funktioner som finns på Pro

3. Layouten av beståndsdelar är mycket enklare och användarvänligt jämfört med Pro