Skillnaden mellan UV och Skylight FilterUV vs Skylight Filter

Professionella fotografer måste hålla sina kunskaper i mycket gott skick för att producera de bästa bilderna att sälja på marknaden. Mängden bilder krävs numera på Internet eller på annat sätt, är stor, och du måste ha kunskap för att kunna återge dessa fotografier. Det är därför mycket viktigt att ha en ordentlig lätt stöd som ger dig den bästa upplösningen och resultat. Bilder som rör miljö och landskap måste ha en UV-ljus, eller ett takfönster filter för att se till att de kommer ut på rätt sätt, annars kan de inte ge dig de bästa resultaten.

Tekniska specifikationer:

? UV-filter försöka korrigera färgkombination som krävs för en svartvit bild genom att skydda kameran med extra objektiv. UV-filter har en blekgul färg kombination. Det är oerhört svårt att se den skillnaden att de gör på en bild, men detta är en del av den professionella resultat som krävs för en professionell fotografi.

Skylight filter? Försöka korrigera färgkombination av en liggande bild som har för mycket färgkontrast, och det kanske inte ser så naturligt utan filter. Färgkorrigering takfönster filter kan reflektera dåligt på hudtoner, och därför är de inte rekommenderas av professionella fotografer för porträtt.

Resultat på bilderna:

? UV-filter orsakar en blåaktig färg på bilden vid filtrering ljuset från den yttre miljön.

? Skylight filter ger bilden en varm utseende.

Typer av fotografier:? UV-filter ger liggande eller stående skjuter en bra bakgrund. Fotografier av historiska byggnader i svartvitt få ett mycket bra resultat från UV-filter.

? Skylight filter ger en naturlig fotografi ett intryck av färg, som en röd eller rosa nyans. Snö tävlingar få mycket goda resultat med dessa filter.

Även om båda dessa filter kan skapa mer eller mindre samma utseende i ditt foto, det finns många blandade begrepp om användningen av dessa filter. Vissa professionella fotografer föredrar att inte använda dem längre eftersom de känner att deras linser är tillräckligt kapabla att styra ljuskrav, och de kan också redigera bilder med hjälp av den senaste programvaran tekniken.

Sammanfattning:

1. UV-filter är oftast utformade för att skydda bilder från extra ljus.

2. Skylight filter är utformade för att korrigera färgkombination av fotografierna.

3. UV-filter som används oftare för svartvita fotografier.