Skillnaden mellan WDS relä och WDS RemoteWDS Relä vs WDS Remote

Ett trådlöst distributionssystem eller WDS kan du skapa ett nätverk av accesspunkter som fungerar som en utan användning av trådar. Enheterna kommunicerar trådlöst med varandra. WDS kompatibla enheter kan arbeta antingen som en WDS relä eller en WDS Remote. Den största skillnaden mellan de två är deras funktion. En WDS fungerar Remote precis som en accesspunkt där trådlösa klienter kan ansluta till. WDS Remote kommunicerar med basstationen och skickar information till och tillbaka. I jämförelse, en WDS relä fungerar endast som en mellanhand mellan två accesspunkter.

Det huvudsakliga syftet med WDS Relay är som en Range Extender att låta WDS Fjärrkontroller vara åtskilda längre från huvudbasstationen. På detta sätt har du mer frihet att placera din WDS Remote för att uppnå optimal täckning. Du kan även KEDJEKOPPLING flera repeaters för att utöka räckvidden ytterligare. Du behöver bara tänka på att bandbredden lider kraftigt med varje enhet du sätter mellan klienten och basstationen; bandbredden är approximativt dividerat med två. Detta är tillräckligt bra om syftet är bara för tillgång till internet och e-post. Men att ha en hel del enheter inte skulle vara bra för filöverföringar och andra bandbredd tunga applikationer.

Det finns gränser för hur många enheter som du kan ansluta med WDS. Du kan ansluta upp till fyra WDS reläer till en enda basstation. Du kan sedan ansluta upp till fyra WDS fjärrkontroller till en enda WDS relä eller relä kedja. Detta ger dig 16 WDS fjärrkontroller, som är anslutna till 4 WDS Reläer, som i sin tur är anslutna till en enda basstation. Detta bör ge mer än tillräcklig täckning för de flesta användningsområden.WDS är optimalt om du vill täcka stora öppna ytor eller områden där WDS relä kan ge siktlinje till basstationen och WDS Remote. I slutna utrymmen där det finns tjocka väggar, är det bättre att använda kablar för att ansluta accesspunkter som hinder i hög grad kan påverka WiFi-signaler.

Sammanfattning:

WDS Remote fungerar som en accesspunkt medan WDS relä fungerar som en repeater mellan två enheter

Du kan sammanlänka WDS reläer för en ännu längre räckvidd