Skillnaden mellan människa och robotMänniska vs Robot

Det är inte svårt att se att någonting eller någon är mänskligt, och inte en robot, eller vice versa. Den enda förvirringen kommer när robotar görs eller klädda för att likna riktiga människor.

En robot är en maskin. Det är ofta eller nästan alltid, automatisk, vilket innebär att den är i stånd att utföra aktiviteter på egen hand utan hjälp av externa variabler, som människor. Det rör sig i det sätt som det ursprungligen programmerad eller konstruerad för att agera. Dessa åtgärder beskrivs som 'väsentligt' egna. Till exempel kommer en robot som är utformad för att spela pingpong verkligen rör sig som ett bordtennis spelare, jämfört med en robot som bara används för vanlig kirurgiska operationer.

'Robot' är också ett ord som refererar till summan av alla grupper av robotar, som består av de fysiska robotar och virtuella robotar (som i programmet). När det gäller det senare, kallas dessa robotar.

Men många experter teknik och vetenskap överens om att för en robot att kallas så, måste det uppvisa minst en intelligent rörelse. Av adjektivet 'intelligenta' vilket innebär att den kan utföra en människoliknande rörelse, uppgift eller beteende. Mer så, robotar är företrädesvis de som har en mekanisk lem, kan röra sig, och även göra vissa förändringar i dess omedelbara fysiska miljön. Trots det 'är fortfarande ingen konkret definition för robotar som har godkänts av alla.

Robotar har oftast andra gemensamma egenskaper. En robot är ofta elektriskt drivna. Vissa robotar kan också absorbera eller hämta data från sin omvärld, tolka den och ger en viss reaktion på data eller stimulus. Robotar som kan göra en sådan är mer komplexa, som Honda 's ASIMO robot. Vissa robotar kan även göra mycket mer komplexa kognitiva operationer, som avkänning sin omgivning och att kunna navigera sig genom att använda en viss guide, som visas i förarlösa bilar.Tvärtom människor är organiska individer. Det är en 'han' eller 'hon', och inte ett 'det'. När kroppen dör, kommer det inte längre att komma tillbaka till livet, i motsats till robotar som lätt kan repareras. Även robotar sägs visa komplexa processer eller verksamheter, människor är mycket mer avancerad, i den meningen att de har ett högt utvecklat hjärnan som ingen robot någonsin har matchas upp till. Den mänskliga hjärnan gör oss starka, kreativa och uppfinningsrika varelser, i nästan alla avseenden.

Människan är också mycket sociala individer. De överlever tillsammans med andra människor i grupper som kallas samhällen eller familjer. De är i stånd att bilda relationer och generera komplexa känslor eller känslor som kärlek.

1. Människor är organiska varelser, medan robotarna inte.

2. Människor är mycket mer komplicerad och överlägsen robotar i nästan alla aspekter.