Skillnaden mellan Pulse och TonePuls vs. Tone

Puls och tonval är termer som vi brukar komma över med när vi vill ha en tillgång till Internet med hjälp av en fjärranslutning. De är metoder som används för att upprätta en anslutning till en Internetleverantör via en telefonlinje. Så vad är skillnaderna?

Först av allt, är en pulsval, även känd som pulsval, en äldre metod och används när du har en äldre telefon som har en roterande ratten. Tonval används när telefonen är en tonvalstelefon eller en som har numeriska tangentbord. Det finns dock några nya telefoner som har en omkopplare på dem om du vill konvertera din anslutning från tonval till pulsval och vice versa beroende på dina önskemål. Båda kan gör att du kan ansluta till Internet men de flesta experter rekommenderar tonval eftersom det är ett snabbare sätt att ringa och ansluta till den centrala telefon.

Pulsval skickar slagna siffror genom en serie klick motsvarar ett tal. Klicken korthet avbryts i varje siffra skickas. Till exempel, två klick för nummer två, en kort paus och sedan en annan uppsättning klick för nummer tre, paus igen, en annan uppsättning klick för nästa nummer och så vidare tills telefonnumret är helt slås. Den behöver för att göra en paus i mellan siffrorna, så att varje nummer kan identifieras från varandra. Siffran noll representeras av tio klick och inte av en paus. Denna representation varierar dock från vissa platser. Låt 's ta Nya Zeeland till exempel, är noll tio klick, en är nio klick och så vidare.

Den tonval, även känd som Dual Tone Multi Frequency, dock är en ny utveckling. Den använder olika par av toner för att ange olika nummer. Om du kan observera, har den numeriska knappsatsen fyra rader och tre kolumner. Det finns en utsedd tonen för varje rad och tonen för varje kolumn. Till exempel är antalet fem överförs; tonen i den andra raden och tonen i den andra kolumnen är båda överförs samtidigt.

På grund av mekanismen de brukade ringa upp numret, en av dem är mer föredras av de flesta användare. Människor i dessa dagar är alltid bråttom och sedan tonval använder en ton eller frekvens och behöver inte pausa, är det ett snabbare sätt att ringa och därför mer populära än pulsval. När du använder pulsval måste du vänta på ratten för att återgå till sitt viloläge innan du kan ringa nästa nummer. Detta problem finns inte i tonval eftersom det har ett antal knappsats. Du kan ringa siffrorna så fort du vill och därmed göra det mer bekvämt.Sammanfattning:

1. Pulsval används vanligen om telefonen har en roterande ratten. Tonval används när telefonen har ett numeriskt tangentbord. Det är standard idé men numera telefoner som håller på att tillverkas kan du växla från puls till tonval och vice versa, oavsett om du har en roterande ratten eller sifferknapparna.

2. serie klick används för att skicka siffror när du använder pulsval. I tonval, det finns olika toner som representerar varje nummer när du ringer.

3. Korta pauser behövs pulsval men inte i tonval.