Skillnaden mellan Amazon Blaze och Apple iPhone 4Amazon Blaze och Apple iPhone 4

För några månader sedan, var en April 's fool skämt drog som meddelade razzia Amazon i smartphone industrin med en telefon som kallas eldsvåda. Skämtet såg så legit att rykten sprids som en löpeld och frågor om hur det kan jämföras med nuvarande ledare, iPhone 4, uppstod. den största skillnaden mellan Blaze och iPhone 4 är att den senare är en verklig telefonen medan den förra är bara ett påhitt av någon 'idé.

Vad bidrog till Blaze 's trovärdighet är det faktum att den använder också en del gängse teknik. Till att börja med var Blaze sägs utnyttja operativsystemet Android, precis som många av de smartphones som förekommer i dag och är den mest praktiska konkurrent till iPhone 4 's iOS. Den andra delen är Blaze 's införande av en 1. 2 GHz dual-core processor från Qualcomm. Många Android smartphones också använda dubbla Ccore processorer för att ge det en prestandaökning över single-core A4 chip som används på iPhone 4.

Även om redan sträcker det var Blaze rapporterades också att idrotten en 4. 3 tums Mirasol display; mycket större än 3. 5 tums LCD på iPhone. Mirasol display är en ny displayteknik som har en mycket lovande på grund av sin otroliga läsbarhet i direkt solljus och dess mycket låg strömförbrukning. Trots att i början av utveckling, var användningen av Mirasol display given dragkraft eftersom det är också under Qualcomm.

Det som troligen tog upp en hel del ögonbryn och ifrågasätts om Blaze är faktiskt sant är införandet av en påstådd ny solpanel på baksidan. Denna solpanel påstås gjord av en ny typ av material som gör det motståndskraftiga och funktionella samtidigt som en estetiskt tilltalande utseende. Solpanelen kan ladda telefonen, även om det inte var 't uppgav i vilken takt.Trots att ett spratt, presenterar Blaze en hel del ny teknik som inte används i iPhone 4 eller i någon smartphone för den delen. Ny teknik som kanske inte praktiskt just nu, men skulle vara möjligt under de närmaste åren.

Sammanfattning:

Blaze är en bluff medan iPhone 4 är en riktig telefon
Blaze använder Android medan iPhone 4 har iOS
Blaze har en dual-core processor medan iPhone 4 har en enda processor
Blaze använder en mycket större Mirasol display än iPhone 4 's LCD