Skillnaden mellan Bluetooth och trådlöstBluetooth vs Wireless

Wireless är ett samlingsbegrepp som omfattar all kommunikation som använder elektromagnetiska vågor. Detta inkluderar radioapparater, satelliter, GPS, och en hel del andra. Men när de flesta människor säger trådlös, är de ofta hänvisar till trådlöst nätverk eller bättre känd som Wi-Fi. Wi-Fi och Bluetooth har egna användningar. Medan trådlös används för att ansluta en dator till ett nätverk, är Bluetooth i allmänhet används för att ansluta till enheter tillsammans för att underlätta överföringen av information. Det kan vara en telefon skickar en fil till en annan eller en bärbar dator strömmande musik till en stereo Bluetooth-headset.

Det finns en viktig skillnad mellan det när det gäller hastighet och räckvidd. Som Bluetooth är avsedd för kommunikation mellan två enheter endast spelar ingen sitt sortiment 't gå längre än några meter, med undantag av klass A-enheter Utbudet var avsiktligt minskas för att minimera säkerhetsproblem med trådlös, är bättre eftersom det skulle möjliggöra ett större utbud.. ökad rörlighet för dem som är anslutna till routern. Hastigheten är också viktigt för trådlösa nätverk eftersom det innebär snabbare överföring av filer och fler användare som kan rymmas på en gång. Bluetooth egentligen inte behöver så mycket bandbredd eftersom mängden data som är vanligtvis sänds är mycket låg.

Det vanligaste användningsområdet för Bluetooth är numera kabel ersättning. Många anordningar nu använda Bluetooth för att minska antalet kablar som vanligtvis behövs. Headset, möss, GPS-mottagare, spelkonsol controllers, och en hel del andra enheter använder Bluetooth som ett alternativ till att ha trassliga kablar. Även synkronisering mellan en dator och en telefon kan göras via Bluetooth. På grund av detta, hur många enheter som har Bluetooth långt fler än de som har trådlöst nätverk. Nästan alla telefoner och bärbara datorer som har trådlösa funktioner har också Bluetooth i dem. Denna utbredda genomförande kan också tillskrivas den mycket låga kostnaden för Bluetooth-enheter. Till skillnad från trådlösa LAN som ofta ses som en high end Utöver telefon är Bluetooth ofta behandlas som standard.Sammanfattning:

1. trådlöst LAN används vanligen för PC-PC-kommunikation, medan Bluetooth används vanligen för att ansluta tillbehör
2. trådlöst LAN är avsedd för längre sträckor medan Bluetooth är avsedd för korta bruk
3. trådlöst LAN är mycket snabbare jämfört med Bluetooth
4. Bluetooth är mer utbredd än trådlöst LAN