Skillnaden mellan HTC Flyer och Samsung Galaxy Tab 10.1HTC Flyer vs Samsung Galaxy Tab 10.1

Flyer från HTC och Galaxy Tab 10.1 från Samsung är bland de två surfplattor som kan förväntas under 2011; sen Q2 eller tidig Q3. Ser som dessa två skulle vara i våra alternativ under de kommande månaderna, låt 'se hur de två enheterna jämföra med varandra. Den största skillnaden mellan dessa två är skärmstorleken. HTC beslutat att gå med en 7-tums skärm, som är ganska lik den ursprungliga fliken medan Samsung beslutat att gå head to head med iPad med en 10,1-tums skärm. Naturligtvis finns det avvägningen mellan skärmstorlek och portabilitet som Tab 10.1 är uppenbarligen större och tyngre.

Det finns en stor skillnad i processorerna i de två enheterna. Galaxy Tab 10.1 är utrustad med en dual core processor som är klockad till 1GHz, medan Flyer har en enda processor klockad till 1. 5 GHz. Förhållandet mellan klockhastighet och antal kärnor är inte linjär, och det finns områden där man skulle utmärka sig över den andra. Två kärnor är bättre för multitasking som de båda delar lasten medan en snabbare processor skulle fungera mycket bra med krävande applikationer.

Det operativsystem som körs inuti båda enheterna är också annorlunda. Ja, de båda har Android OS, men Flyer har Pepparkakor medan Tab 10.1 har Honeycomb. Bikakan bättre optimerad för tabletter, och många har föreslagit att Flyer bör 'har väntat för den. Det förväntas att den Flyer skulle uppdateras för att Honeycomb, är frågan när.Båda enheterna har två kameror, en på framsidan och en på baksidan. Det är bara vissa skillnader när det gäller deras beslut. Flyer har en 5 megapixelkamera medan Galaxy Tab 10.1 har en
3-megapixelkamera. Motsatsen händer när vi går till sina respektive framåtvända kameror. Flyer har en 1. 3 megapixelkamera medan Tab 10.1 har en högre 2 megapixelkamera. Tab 10.1 bör bli bättre på att videosamtal, och Flyer ska bli bättre på att ta stillbilder. Det finns ingen signifikant skillnad när spela in videoklipp som både kan spela i 720p upplösning.

Sammanfattning:

1. Flyer har en mindre skärm än Tab 10.1.
2. Flyer har en enda processor medan Tab 10.1 har en dual core processor.
3. Flyer levereras med Gingerbread medan Tab 10.1 levereras med Honeycomb.