Skillnaden mellan 4G-nät och 5G Network4G Network vs 5G Network

Diskuterar 4G och 5G-nät är lite för tidigt med tanke på att dessa två är inte riktigt här ännu. Detta är ett fall av hype är snabbare än verkligheten. Om du tror att det kan vara en god idé att hoppa över 4G och gå rakt med 5G, don 't hålla andan, som 4G förmodligen skulle vara utbrett i ett par år men 5G vann' t vara existerar för ytterligare ett decennium eller så. Mobile WiMax och LTE, som telekom är så angelägna om att kalla 4G, inte riktigt uppfyller kraven för att kvalificera sig som en 4G-tekniken.

4G-nät, i enlighet med kraven bör kunna uppnå 100 Mbit / s på mobila eller 1Gbit / s på stationära applikationer. Sedan 5G skulle lyckas 4G, är det självklart att det skulle vara mycket snabbare. Med hur mycket, är egentligen inte skriven i sten ännu. De topp nedladdningshastigheter på WiMax och LTE är 128Mbit / s och 100 Mbit / s och långt ifrån den 1Gbit / s som bör uppnås genom LTE Advanced, en sann 4G-tekniken.

Som redan nämnts, är ingenting fast om 5G ännu men om de idéer som kastas runt skulle ingå, skulle 5G bli betydligt bättre. I stället för de markbundna basstationer som används av 2G, 3G, och snart av 4G skulle 5G att använda HAPS eller hög höjd över havet stratosfärs Platform stationer. Dessa är i grunden flygplan som flyger i stationära lägen någonstans mellan 17km och 22km från jorden 'yta och agerar som en satellit som ger täckning. Detta skulle ge en mer direkt väg för signalen och minskar den blockerande effekt som orsakas av höga strukturer. Dessutom, på grund av höjden, är basstationen kunna täcka ett mycket större område,. vilket minskar, om inte eliminerar, av problem täckningsområde Även vid havet, där landbaserade torn inte skulle kunna nå, täckning kan fortfarande vara tillgängliga .Om allt detta låter för futuristiska, det 's eftersom det är. Tänk på att 4G-teknik även skulle låta alltför futuristiska ett decennium sedan. För nu, låt' s bara vara nöjd med 3G och 3. 9G (rätt namn för LTE och WiMax) nätverk.

Sammanfattning:

1. 4G-nät är nästan här medan 5G nätverk är ungefär 10 år från verkligheten
2. 4G-nät skulle vara långsammare än 5G nätverk
3. 4G-nät är beroende av markbundna basstationer medan 5G nätverk brukar