Skillnaden mellan Eyetoy och KinectEyeToy vs Kinect

Många konsoler nu börjar röra sig bort från typiska regulatorer och experimenterar på andra typer av kontrollmekanismer. EyeToy och Kinect är två exempel på styrsystem som gör bort med handhållna styrenheter. Den största skillnaden mellan de två är med vilken konsol de arbetar med. EyeToy är för Playstation 2 medan Kinect är för Xbox 360. Det finns också ett stort gap när det gäller den teknik som du skulle ta reda senare som Kinect är en mycket mer komplex jämfört med EyeToy; vilket egentligen är en webbkameran med en inbyggd mikrofon.

Den första stora skillnaden mellan de två är djupet sensorn inuti Kinect. Detta gör det möjligt för Kinect att upptäcka hur långt bort du är och om du är på väg mot eller bort. Detta läggs till RGB kamera som båda har, ger Kinect med fler gester för att länka kontroller.

Bortsett från de kameror, har Kinect också en rad 4 mikrofoner jämfört med endast en på EyeToy. Flera mikrofoner tillåta Kinect att analysera inkommande ljud och räkna ut och filtrera buller; en funktion som vanligtvis kallas brusreducering eller undertryckande. En annan fördel är att det gör det möjligt för Kinect att beräkna från vilket håll rösten kommer från. På mjukvarusidan, är Kinect också i stånd att röstigenkänning som stöd i att identifiera vilken spelare talar. Något som är ganska praktiskt eftersom Kinect kan spåra flera spelare på en gång.Slutligen är det Kinect motoriserade medan EyeToy inte. Med EyeToy, måste du ställa upp eller flytta dig själv för att se till att du är i ram när du spelar. Egentligen inte mycket av ett problem med Kinect eftersom det skulle försöka hitta dig genom att flytta huvudet och att döma av dess andra sensorer. Rösten Platsen är ganska praktiskt här eftersom det kan ge vägledning till Kinect om var man ska leta.

Sammanfattning:

EyeToy är för Playstation 2 medan Kinect är för Xbox 360

EyeToy är mycket enklare än Kinect

EyeToy har inte förmågan att uppfatta djup medan Kinect gör

EyeToy har inte brusreducering röst placering? medan Kinect gör

EyeToy kan inte känna igen röster medan Kinect kan