Skillnaden mellan DL och CR BatterierDL vs CR Batterier

När det gäller ovanliga batterier som mynt batterier, är det lite mer viktigt att få exakt typ som du letar efter för att säkerställa att det är rätt passform och spänning och undvika att behöva köpa batteriet igen. Detta är fallet när det gäller CR batterier såsom CR2032 och DL2032. Den största skillnaden mellan CR och DL-batterier är bara den maker. CR är i grunden en generisk beteckning precis som AA och AAA. Det används av nästan alla batteritillverkare. Å andra sidan, är DL benämning som används av batteritillverkaren Duracell.

Den troliga logiken bakom att byta från generisk beteckning för en unik en är att differentiera sina produkter från vad som är allmänt tillgängliga. Duracell kanske vill differentiera sin produkt eftersom den har en högre kapacitet och de vill att det rykte att sprida sig. Inte riktigt mycket lätt när batterierna på denna kategori används i lågspänningsutrustning och skulle normalt pågå i månader om inte år.

Vad denna förändring faktiskt gör är upp viss förvirring som konsumenterna normalt skulle leta efter en exakt matchning till batteriet som de har. Faktiskt, DL och CR batterier är utbytbara så länge som de nummer som följer är samma. Med tanke på ovanstående exempel, kan en DL2032 batteri användas för att ersätta en CR2032 batteri och vice versa.Siffrorna stämplade i batteriet är inte slumpmässigt; de är faktiskt en beskrivning av de fysiska dimensionerna hos batteriet. De två sista siffrorna avser tjockleken på batteriet medan de två första (eller först för batterier som bara har tre siffror) avser diametern. Så, för 2032, i princip säger att batteriet har en 20mm diameter och är 3. 2mm tjock.

Sammanfattning:

1. DL är bara en CR batteri tillverkad av Duracell