Skillnaden mellan CDR och CDRWCDR vs CDRW

CDRW och CDRW är två cd-skivor som tillåter användaren att lagra information om dem. Vid första anblicken, du 'd vara svårt att identifiera från varandra utan särskiljande skrift på ovansidan. Den största skillnaden mellan dessa två är återanvändning som en CDR endast kan skrivas till en gång, även om du don' t måste skriva till hela skivan på en gång. När den är full, kan du bara läsa data från den. Å andra sidan, är en CDRW omskrivningsbar. Detta innebär att du kan radera den information som lagras på den och skriva nya data när du vill. Detta ökar den användbara livslängden på skivan utsträckning som du kan hålla återanvända skivan.

CDRW uppnår detta genom användning av vissa metaller för att lagra data i stället för färgämne, som med CDR. Tillståndet för det metalliska materialet kan ändras medan den färgen, när aktiveringen, kan inte ändras tillbaka. En CDRW kräver en bättre laser men jämfört med en CDR.

Den största fördelen med den CDR är kompatibilitet med äldre CD-ROM. På grund av skillnaden i material med CDRW kan vissa äldre enheter och spelare, som discmans och stereoapparater, misslyckas med att känna igen och läsa data som lagras i en CDRW. Nyare modeller kan läsa både CDR och CDRW, men för dem med äldre hårdvara, är en CDR säkrare satsning.Slutligen kostnaden för två mediet är inte samma sak. Som väntat är det mer mångsidig CDRW dyrare än en CDRW. Men om du köper dem i hundratals eller tusentals, bör prisskillnaden inte vara ett stort problem både som ganska billigt.

För överföring av data, är en CDRW bäst medan en CDR är mer kostnadseffektivt för långsiktiga back-ups. Men idag har dessa två blivit föråldrade av nyare och bättre alternativ. En DVDR fungerar precis som en CDR men med kapacitet på upp till 8 gånger mer. Den DVDRW har också en mycket mer kapacitet än en CDRW och ett flashminne är ett mer bekvämt alternativ för snabb och enkel överföring av filer från en dator till en annan.

Sammanfattning:
CDR kan endast skrivas till en gång medan CDRW kan återanvändas om och om igen
CDR använder ett färgämne medan CDRW använder olika metaller
CDR är mer kompatibel med andra spelare medan CDRW är mindre