Skillnaden mellan Apple iTouch 3G och 4GApple iTouch 3G vs 4G

Apple är ganska förtjust i att fortsätta sin framgångsrika linje av smartphones med inkrementella uppgraderingar till den nuvarande modellen. En av dessa produkter är iPod Touch, mer känd som iTouch, som nu är i sin 4: e generationen. Så, låt oss 'se hur den senaste versionen skiljer sig från sin föregångare, iTouch 3G. Den första av många skillnader kan ses på displayen. Även om det fortfarande har en 3. 5 tums skärm, som iTouch 3G, har sina resolutioner ökats till 960640,.. fördubbla både höjden och bredden även om detta inte är tillräckligt bra för att visa filmer i HD, är det fortfarande betydligt bättre än låg upplösning av iTouch 3G iTouch 4G har också bättre färgåtergivning som varje pixel representeras av 24 bitar jämfört med 18 bitars djup på iTouch 3G-skärmen.

För att komplettera den mer detaljerade skärmen på iTouch 4G, har det också en förbättrad chipset. Medan äldre versioner av iTouch, inklusive iTouch 3G, som används Samsung 's marker, var iTouch 4G först med att använda A4 chipset designad av Apple. Det innehöll en processor på 800MHz, 200MHz snabbare än iTouch 3G, och en kraftfullare GPU. Även minnet av iTouch 4G har fördubblats till 256 MB. Ökad processorkraft behövs för att hantera skärmen och är till stor hjälp i att köra nyare program.

Med iTouch 3G och äldre versioner, har kameror varit mycket frånvarande. Detta har åtgärdats med iTouch 4G eftersom den har två kameror. Den främre inför kameror är bara VGA men det är ganska normen. Även om bakåtvänd kamera kan filma HD-video, är upplösningen av sensorn precis tillräckligt för detta. Så för stillbilder, är iTouch 4G mycket saknas.Slutligen har iTouch 4G ett större batteri. Märk på 930mAh, har det 17% mer kapacitet än 789mAh batteri iTouch 3G. En även om några av de nya delarna av iTouch 4G drar mer ström, ger det ytterligare 10 timmars ljud lyssnande eller ytterligare en timme för att visa video.

Sammanfattning:

1. iTouch 4G har en högre skärmupplösning än iTouch 3G
2. iTouch 4G har en mer kraftfull chipset än iTouch 3G
3. iTouch 4G har två kameror medan iTouch 3G 't har något