Skillnaden mellan Sony NEX-5 och Sony NEX-3 Sony NEX-5 vs Sony NEX-3

NEX-serien av kameror från Sony är den efterlängtade svar på Micro Four Thirds mirror system tas fram av Panasonic och Olympus. För att sätta dessa kameror i ett visst intervall, faller de någonstans mellan en typisk point-and-shoot och en DSLR; dela kompakthet och enkelhet med den förra medan låna avancerade funktioner från den senare. Den största skillnaden mellan NEX-3 och NEX-5 är marknadssegmentering som dyrare NEX-5 ger en handfull fördelar att komplettera sitt högre värde.

Det första du skulle märka mellan NEX-3 och NEX-5 är kroppen konstruktion. NEX-5 kropp är gjord av en magnesiumlegering; vilket ger en mycket solid och robust känsla. I jämförelse är den NEX-3 kropp gjord av en plastpolymer. Det spelar ingen 't ge dig samma eleganta intrycket som NEX-5, men det är fortfarande gör sitt jobb ganska väl. En annan utmärkande egenskap är greppet precis bredvid linsen. Greppet av NEX-5 är smalare och mer uttalad jämfört med den för NEX-3. det 'är bara en fråga om preferens, men vissa kan hitta NEX-5 vara lättare att hålla än NEX-3.

En stor skillnad mellan de två kamerorna är kvaliteten på videon som de kan skjuta. NEX-5 är i stånd att formatet AVCHD videoinspelning medan NEX-3 är endast kan MP4-format. AVCHD är en mer omfattande format för kodning av HD-video medan MP4 är i grunden bara en video / ljudkomprimering codec. NEX-5 är i stånd att skjuta på högre 1080 (1080i och 1080p) resolutioner medan NEX-3 kan bara skjuta på 720p. NEX-5 kan också skjuta på 720 om användaren föredrar det.Slutligen, NEX-5 har en liten fördel när det gäller kontroller. Ett alternativ att NEX-5 har att NEX-3 spelar 't är en fjärrkontroll. Med en fjärrkontroll, kan du skjuta kameran utan att vara nära den. Du kan titta på en större skärm eller ens vara i bild medan du skjuter fotot.

Sammanfattning:

1. NEX-3 är en billigare version av NEX-5.
2. NEX-5 har en magnesiumlegering medan NEX-3 har en plastpolymerkropp.
3. NEX-3 har en bredare och plattare grepp än NEX-5.
4. NEX-5 är kapabel att ta i AVCHD medan NEX-3 är endast kapabel att skjuta i MP4.