Skillnaden mellan Canon Kiss X4 vs Canon 550DCanon Kiss X4 vs canon 550D

Om du är en användare av Kiss X3 eller 500D och du funderar på att uppgradera din kamera, men du kan 't besluta om Kiss X4 eller 550D är bättre, då ditt problem är faktiskt inte så svårt att lösa. Som ni kanske redan har märkt, Kiss X4 och 550D har samma specifikationer i alla aspekter. det 'beror på att de är exakt densamma och det enda som skiljer är deras namn som tydligt anges på kroppen av kameran. Utan namn, det finns ingen annan skillnad.

Du vann antagligen 't se dessa två kameror sida vid sida på din lokala butik men som var och en säljs i en annan region Kyssen X4 är endast säljs i Japan medan 550D är vad.' S tillgängliga utanför Japan och Nordamerika; det är känt som den T2i där. Det kan tyckas märkligt att ringa samma kamera olika namn, men det verkar som Kiss X4 moniker är en del av Canon 's marknadsföringsstrategi som 550D är den som följer standarden namnkonventionen av Canon, dvs 5D, 7D, 300D, 400D , och så vidare.

Eftersom de är precis samma, diskuterar specifikationer av en bör vara tillämplig på den andra. Till att börja med, är 550D utrustad med en 18 megapixel sensor som är ihopkopplad med en DIGIC 4-bildprocessor. Det kan ta bilder på upp till 51843456 med upp till 3. 7 bilder per sekund kontinuerligt. Eller full 1080p HD-video med 30 bilder per sekund. Det 's fick en nio punkters autofokus sensor och 63 zoner för evaluerande ljusmätning. LCD-skärmen på baksidan av 550D mäter 3 tum och har en upplösning 1 megapixel.550D är kompatibel med både EF och EF-S-objektiv så det borde inte vara några problem om du 've redan köpt dyra linser för din äldre Canon-kamera. En BG-E8 batterigrepp kan också tillsättas för att förlänga batteritiden samt förbättra hanteringen av kameran. Lagring är inte ett problem med 550D som rymmer SD, SDHC och SDXC-kort på upp till 2 TB maximal kapacitet på ett enda kort. Remote camera Control kan även nås via en E3 typ fast fjärrkontrollen eller med en RC-6 fjärrkontroll.

Sammanfattning:
1. The Kiss X4 och 550D är exakt samma kamera