Skillnaden mellan Apple iPhone 4 och HTC Evo 3DApple iPhone 4 vs HTC Evo 3D

IPhone 4 Apple är drygt ett år gammal och det har redan ställts inför en störtflod av nya telefonmodeller med överlägsna egenskaper. En av dessa nya telefoner är HTC Evo 3D. Det är värt att upprepa att den huvudsakliga skillnaden mellan dessa två telefoner är operativsystemet. Den iPhone 4 använder den senaste versionen av iOS medan Evo 3D använder Android; skillnaderna mellan vilket är mer än tillräckligt för att fylla en annan uppskrivning eller två.

Bortsett från OS, det finns också betydande skillnader i hårdvaran. Den 3. 5 tums skärm av iPhone 4 är skuggan av 4. 3 tums skärm av Evo 3D. En större skärm har förvisso sina fördelar, särskilt i surfa på Internet eller tittar på video.

Ju större skärmen på Evo 3D kompletterar också dess huvudsakliga funktion; de dubbla kameror som kan skjuta 3D-stillbilder och video. De två kamerorna tar bilder med något olika vinklar, vilket skapar en stereoskopisk vy när slås ihop. Eftersom iPhone 4 har endast en enda kamera, kan det inte ta någon 3D-bild. Kameran i iPhone 4 är också en nackdel när det gäller upplösning när du tar videoklipp. Även om de båda har samma sensorupplösning är Evo 3D kapabel att ta 1080p video medan iPhone 4 kan bara hantera 720p.

Skillnaden i videoupplösning till stor del tillskrivas processorerna i telefonen som behandling av en större bild är mer tidskrävande. Och när behöver bearbeta 24 bilder per sekund, kan lasten verkligen lägga upp. Evo 3D lyckas göra 1080p video eftersom det har två processorkärnor som arbetar samtidigt. Detta innebär att varje kärna bara behöver bearbeta hälften av bilderna och fortfarande kunna tillgodose tjänster som körs i bakgrunden.Slutligen Apple 'vägran att sätta en minneskortplats fortsätter med iPhone 4. Så användare fortfarande begränsade med 16/32 GB internt minne som de telefon kom med. Evo 3D har en microSD-kortplats, vilket ger användarna större flexibilitet.

Sammanfattning:

1. iPhone 4 använder iOS medan Evo 3D använder Android
2. Evo 3D har en mycket större skärm än iPhone 4
3. Evo 3D har dubbla kameror medan iPhone 4 't
4. Evo 3D kan skjuta 1080p video medan iPhone 4 kan inte
5. Evo 3D har processorer med dubbla kärnor medan iPhone 4 't