Skillnaden mellan HDTV och PlasmaHDTV vs Plasma

Förr i tiden fanns det bara en typ av TV. Den enda frågan var hur stor var den tv du ville. För närvarande finns det många nya tekniker och ännu mer förvirrande villkor. Två av dessa är HDTV och plasma. Den huvudsakliga skillnaden mellan HDTV och plasma är i vad de faktiskt hänvisar till. 'HDTV' står för 'High Definition Television', och i princip innebär att TV: n har en högre upplösning än vanliga TV-apparater. HDTV är ofta stora skärmen, platta bildskärmar. Å andra sidan, är plasma en av de nyaste TV-teknikerna. Andra exempel: LCD, LED, och mycket äldre CRT. Även om det fanns plasma-TV som inte var HDTV, är de redan upphört, och alla plasmor närvarande är HDTV.

En av de främsta fördelarna med plasma är dess potential att göra stora bildskärmar. I själva verket är den största TV på skiva en plasma-TV som mäter 150 inches. Plasma-TV kan inte göras mycket liten, och den minsta plasma-TV är bara blyg av 30 inches. Andra HDTV kan göras i mycket mindre dimensioner. Twenty-tum LCD-HDTV eller mindre är ganska vanligt. Skalning storleken på LCD-TV upp, men kan vara ganska dyrt och svårt. Så om du vill ha en riktigt stor skärm, bör en plasma HDTV passar dina behov perfekt. Men om du har ont om utrymme, bör du överväga andra HDTV som en LCD.

Bland HDTV, är plasma den enda som lider av burn-in. Detta är ett problem som orsakas av en statisk bild på skärmen som en logotyp eller ett kanalnummer. När det visas på skärmen för länge, kan bilden brännas in i skärmen vilket gör att visas även när du tittar på något annat. Detta var ett mycket stort problem med plasma under de första dagarna. Även om åtgärder har vidtagits för att minimera burn-in, kan det fortfarande hända i alla moderna plasma-TV. Andra HDTV teknik har inte samma problem även om de har andra problem av sina egna.Om du är orolig för att en plasma-TV är inte en HDTV, vara säker på att moderna plasmor är. Men om du förväntar dig att göra en hel del spel på TV: n, bör du undvika plasma som spel har en hel del statiska bilder som så småningom kan bli bränd i TV-skärmen.

Sammanfattning:

HDTV är en indikation på en TV upplösning medan plasma är en av de tekniker som används i TV-apparater.
Plasma-TV är inte tillgängliga i små storlekar medan andra HDTV är.