Skillnaden mellan Canon EOS-1DX och EOS 5D Mark IIIEOS-1DX

Canon EOS-1DX vs EOS 5D Mark III

Canon är en av de mest betrodda varumärken i världen av DSLR fotografering. De har en massa bra kameramodeller och en av de mest populära är Canon EOS-1DX och EOS 5D Mark III. Båda dessa kameror är kända och populära för sina unika egenskaper. Låt 's besök skillnaderna mellan dessa två stora kameramodeller.

EOS-1DX skjuter snabbare på den högsta upplösningen med autofokus. I själva verket skytte är 2. 3 gånger snabbare än den Mark III. Den 1DX är också dammtät och vattentät. Upplösningen är lite högre än den som erbjuds av Mark III. Den 1DX modellen lider en lägre slutarfördröjning än Mark III. 1DX levereras med GPS, vilket är mycket användbart för geo-taggning och global positionering. Blixt X-synk är också snabbare i 1DX än Mark III.

Antalet megapixlar i Mark III är 23. 4 MP. Mark III ger 24p film-läge, vilket gör det möjligt att skapa filmliknande rörelse tecken i fotografiet. Den maximala ljuskänsligheten i Mark III är en mycket högre än i 1DX. Pixeldensiteten på skärmen är 481 PPI jämfört med 469 PPI i 1DX. Vikten är 390 gram lättare än 1DX.

Mark III erbjuder inbyggda HDR-läge och också kommer med en HDMI-utgång. Slutartiden kan ställas in för manuell, som inte finns i 1DX modellen. De flesta kameramodeller inte komma med en 3. 5 mm ljudutgång, men Mark III gör. Kroppen är mycket mindre och mer kompakt än den 1DX. Linsen i Mark III är märkta och inte lågpris omärkta linser som kommer tillsammans med 1DX. Kroppen är också tunnare, smalare och kortare än Mark III. Sökaren täckningen är 100%, vilket är en smart funktion inte är tillgänglig i de flesta nyare DSLR modeller.När det gäller att jämföra mellan dessa två modeller, är Mark III sätt bättre än 1DX inom de flesta områden, men priset faktor måste övervägas. Mark III är mycket dyrare än 1DX. Trots dess höga pris, är Canon EOS 5D Mark III ett mästerverk från Canon!

Viktiga skillnader mellan Canon EOS-1DX \u0026 amp; EOS 5D Mark III

1DX erbjuder snabbare skytte på högsta upplösning än Mark III.
1DX är dammtät och vattentät, men Mark III är inte.
Den slutarfördröjning är mindre i 1DX än Mark III.
1DX levereras med en GPS, men Mark III inte.
Mark III har högre megapixlar än 1DX.
Pixeldensiteten i Mark III är högre än den hos den 1DX.
Mark III ger 24p film-läge och HDMI-utgång, men 1DX inte.
Mark III är mer kompakt och väger mindre än den 1DX.