Skillnaden mellan AAC och M4AAAC vs M4A

I förstörande komprimering codec som används för att koda ljud i mycket mindre filstorlekar, har MP3 höll tronen under en längre tid. AAC, som står för Advanced Audio Coding, är avsedd ersättning för MP3, på grund av dess bättre ljudkvalitet. Men till skillnad från MP3, som har en enhetlig mp3 förlängning, kan AAC kodade ljudfiler har en mängd olika tillägg som inkluderar AAC och .m4a. Med den informationen kan vi säga att AAC är själva ljudkodningsschema, medan M4A är helt enkelt en fil förlängning.

På grund av bättre ljudkvalitet som den producerar, särskilt vid mycket låga bithastigheter, är AAC börjar vinna utbredd acceptans bland befolkningen i allmänhet. Som stöd för kodningsschemat visas gradvis i mobiltelefoner och bärbara mediaspelare, är det bara en tidsfråga innan det helt gör MP3 föråldrade. Apple var en av de största drivkrafter mot övergången till AAC. Detta beror på att de 've gjort AAC huvud format för sina iPods, och även för de låtar som säljs i iTunes. Många iPod-användare är också rippa sina cd-skivor till AAC, för att upprätthålla standardfilformat.

AAC kodning vunnit framträdande användning som den viktigaste ljudkodning för förstörande MP4 video. När filer som endast innehåller en ljudström skapas, de fortfarande bär MP4 filändelsen. Att skapa en skillnad mellan filer som har både video och ljud, och de som bara innehåller ljud, var M4A förlängning skapas som en subtyp av MP4 förlängning. Även om filtillägg är olika, de är bokstavligen identiska, och det bör inte finnas några problem med att spela båda filerna i en enhet som är kapabel att spela endera.

Förvirringen mellan dessa två förlängningar filformat härrör från den omedelbara uppfattningen att en annan förlängning innebär en annan codec. Även om detta är mest sant för andra format, är detta inte fallet med AAC och M4A. Denna tro förvärras ytterligare genom några spelare som listar en filtyp, men inte den andra, trots att kunna spela båda filerna. En av de mer vanliga rekommendationer för att lösa detta problem är att ersätta den förlängning av filen så att spelaren kommer att känna igen den, och listan och spela upp den.Sammanfattning:

1. AAC är en ljudkodningsschema, medan M4A är bara en fil förlängning.