Skillnaden mellan Palm Tungsten E och E2Palm Tungsten E vs E2

Palm Tungsten E2 är ersättare till den mycket populära Tungsten E, med stora förbättringar av sina förmågor. Först och främst har den E2 flyttat till en Intel Xscaleprocessor som körs i en mycket snabbare 200MHz jämfört med 126Mhz Texas Instruments OMAP (ARM) processor. Snabbare processor ger snabbare program lastning och bättre prestanda i alla applikationer som du har.

En annan viktig förändring av E2 är minnet. Trots att de har samma mängd minne som E, vid 32 MB för hela systemet har E2 ändras till icke-flyktigt minne. Även icke-flyktigt minne är inte lika snabb som flyktigt minne, har den fördelen att behålla data även när strömmen går. Så om du inte ladda din E2 och batteriet går kaputt, skulle informationen inte gå med på det. Detta är en av de mest viktigaste frågorna PDA användare haft tidigare. Bortsett från lagring av uppgifter, användningen av icke-flyktigt minne förlänger batteriets livslängd genom att en liten bit eftersom det spelar ingen 't måste ständigt uppdateras som flyktigt minne gör.

Med anslutning E2 fortfarande inte har Wi-Fi inbyggt men du kan köpa en Wi-Fi-SDIO kort för det. Vad E2 har är inbyggd Bluetooth tillsammans med IRDA; E endast har IrDA. Med Bluetooth utökar kapaciteten hos E2 mycket längre eftersom du nu har ett brett utbud av tillbehör att välja mellan tillsammans med möjligheten att trådlöst skicka data utan mycket krångel. Bluetooth-tillbehör inkluderar headset, GPS-mottagare, och många fler.Slutligen är E2 nu utrustad med Palm Athena kontakt, som är en multi-kontakt, medan E förlitar sig på mini-USB-kontakten. Athena kontakten kan användas för att ladda enheten, synkronisera med en dator, eller ansluta ett headset.

Även om vissa användare hade mindre betänkligheter med E2, som några av sina äldre tillbehör vara inte längre är förenligt, är det en ganska bra förbättring jämfört med E. Det 'är bättre specifikationer och nya funktioner mer än kompensera för de saker det saknar.

Sammanfattning:
1. E2 är ersättare till E
2. E2 har en 200Mhz Xscale-processor medan E har en 126Mhz ARM-processor
3. E2 använder icke-flyktigt minne, medan E använder flyktigt minne
4. E2 har Bluetooth-anslutning E inte