Skillnaden mellan DLNA och InfoDLNA vs Info

TV gradvis blir en del av vårt hemnätverk tillsammans med våra datorer, tabletter och telefon. Denna trend är på grund av nya funktioner införs som Infolink och DLNA. Den största skillnaden mellan DLNA och Info är deras syfte. Info är en funktion som gör det möjligt för en användare att snabbt få tillgång till information från Internet. Däremot är DLNA en funktion som låter dig lagra, kontroll, och visa dina media på olika nätverksanslutna enheter.

Info försöker bringa Internet till din TV, men i en mycket begränsad omfattning. Den bästa jämförelsen till Info är RSS eftersom det ger informationen till TV: n på ett liknande sätt. Så med Info, kan du kontrollera nyheter, väder, eller ens börsen under reklamavbrott i ditt favoritprogram på TV. DLNA serverar en mycket annat syfte än Info. Den försöker göra sig av med de många problem att få dina media från en punkt till en annan. Med DLNA kan du använda din smartphone för att ladda och kontrollera en video, lagras på en NAS direkt på TV-skärmen; med tanke på att alla dessa anordningar är DLNA kompatibla.

Det finns också ett par skillnader mellan DLNA och Info på grund av hur de fungerar. För en, Info fungerar bara om du har tillgång till Internet, eftersom det måste hämta information. DLNA är bra utan internet eftersom det bara ser för DLNA kompatibla enheter i det lokala nätverket. Det andra är antalet enheter som du behöver. Info är en fristående funktion som 't behöver några andra anordningar för att fungera. DLNA, å andra sidan' t arbete på egen hand. Genom sin funktion, DLNA behöver minst två enheter att arbeta; ett för lagring, och en annan för styrning och uppspelning.DLNA är desto mer viktigt särdrag hos två eftersom det i hög grad förenklar uppgiften att spela media. Filmer på din dator kan lätt strömmas till din TV, så att du inte längre behöver flytta den på annat sätt. Å andra sidan, är Info mer gimmicky än något annat. Och dess funktioner är lätt överträffar av smartphones.

Sammanfattning:

DLNA är avsedd för att leverera media från en digital enhet till en annan medan Info är en tjänst som låter dig se innehåll på Internet

Infolink kräver en Internet-anslutning medan DLNA inte