Skillnaden mellan NDS och NDSiNDS vs NDSi

NDS eller Nintendo DS är en bärbar spelkonsol som ersatte den åldrande gameboy system som har funnits ganska länge. NDSi (Nintendo DSi) är en nyare version av spelsystemet som har inkrementella uppgraderingar till sin föregångare. Förmodligen den mest betydande och definitivt mest synliga skillnaden mellan de två är tillägget av två kameror; en på gångjärnet medan den andra är på den övre luckan. Den externa kamera kan användas för att ta bilder som kan redigeras och delas medan den interna kameran är avsedd att användas i spel som ett annat sätt att intuitivt styra enheten. Ett utmärkt exempel på användning av kameran är huvudet spårning, där skärmen skulle ändras beroende på läget av huvudet i förhållande till skärmen.

En annan förändring från NDS till NDSi är försvinnandet av GBA-kortplats. Denna kortplats tillät NDS att spela äldre GBA spel och används även av andra spel tillbehör; det mest anmärkningsvärda av dessa är Guitar Hero: On Tour bilaga. Förlusten av GBA-kortplats och det stora antalet nostalgiska spel är något kompenseras av nu smalare och lättare kropp NDSi. Det kan lätt ryms i ryggen-pocket, vilket gör den idealisk för spel på resande fot.En förbättring som verkar vara mycket liten är ökningen av skärmen från 3 inches på NDS till 3. 5 inches av NDSi. Det kanske inte är en stor förbättring, men någon ökning i storlek är absolut bättre. Den ökade skärmstorlek negativt påverkar batteritid på enheten men. Ju större skärm drar mer ström och därmed tömmer identisk kapacitet batteri snabbare. Att minska ljusstyrkan på skärmen bör förbättra varaktigheten men det är fortfarande ingen match till NDS givna identiska förhållanden.
En stor nackdel med NDSi är betydligt högre pris som den säljs. Tillsatsen av kamerorna spelar 't verkar för att motivera mycket högre pris. Mer så eftersom lite annat har förbättrats på hårdvaran.

Sammanfattning:
1. NDSi är utrustad med två kameror medan NDS är inte
2. NDSi är lättare och tunnare jämfört med NDS
3. NDSi inte längre har GBA facket finns på NDS
4. NDSi har en något större skärm jämfört med NDS
5. NDSi tömmer batteriet snabbare jämfört med NDS