Skillnaden mellan Nintendo 3DS och Nintendo DSiNintendo 3DS vs Nintendo DSi

Från DSi har Nintendo gjort en annan jättesprång med sin nästa konsol, 3DS, och införa 3D i den handhållna konsolen. Till skillnad från den DSi, och alla andra spelkonsoler, är 3DS kunna förse användaren med en 3D-vy med användningen autostereoskopi utan användning av 3D-glasögon. Om du 'har varit i en 3D-film, bör erfarenheten vara ganska likartade men utan glasögon. Istället för att ha två kameror, som DSi gör, 3DS tillför ytterligare en på utsidan. De två kameror på utsidan låter användaren att ta 3D-bilder och visa dem i 3D på skärmen.

DSi har en ganska förenklad uppsättning kontroller, precis som sina föregångare. 3DS har några förbättringar med avseende på kontroller. Det verkar som om Nintendo också har tagit tips från smartphones och lagt rörelsesensorer för att styra spelet genom att bara flytta konsolen runt. De rörelsesensorer kan också användas för att spåra mängden fysisk aktivitet personen som bär 3DS gör. Detta används sedan i ett belöningssystem för att uppmuntra barnen att gå runt mer. Bortsett från de rörelsesensorer, har 3DS också en analog styrenhet som ligger precis på toppen av riktningsknapparna.

Både DSi och 3DS har WiFi funktionalitet men 3DS förlänger anslutning med två nya funktioner; Street och SpotPass. Dessa två funktioner när enheten är i viloläge. Street försöker hitta andra 3DS konsoler i närhet och överför data som höga poäng, anpassade tecken, och liknande. Å andra sidan, SpotPass söker efter en WLAN-hotspot och nedladdningar speldata, uppdateringar, videor och många andra.Senast kommer kompatibilitet. 3DS kan spela alla DSi spel men inte tvärtom. 3DS spel kort är exakt samma storlek som DSi men en liten skåra på sidan bör hindra användare från misstag sätter in det till en DSi.

Sammanfattning:
3DS är kapabel att 3D-visning medan DSi kan inte
3DS har tre kameror medan DSi har endast två
3DS har GPS medan DSi spelar 't
3DS har rörelsedetektorer medan DSi inte
3DS har en analog styr medan DSi inte
3DS har Streetpass och SpotPass funktioner som DSi 't har