Skillnaden mellan Kinect och WiiKinect vs Wii

Även om Wii är inte det första försöket på rörelsekänsliga handkontroller, är det verkligen den första säljbara och användarvänligt genomförande. Andra konsoltillverkare följde också passa genom att skapa sina egna rörelsekänsliga handkontroller och Kinect är Microsoft 'version för Xbox 360. Den största skillnaden mellan de två är att Wii är faktiskt en komplett spelplattform medan Kinect är helt enkelt ett tillägg till . Xbox 360. Utan den kan du fortfarande spela andra spel på Xbox Detta är bra för dem som redan har Xbox 360 enheter eftersom de inte skulle behöva köpa en helt ny konsol, särskilt bra med tanke på det höga priset på Kinect ensam .

Medan Wii använder en styrenhet som känner av rörelser med accelerometrar och infrarött ljus, använder Kinect en kamera och djup sensorer för att räkna ut hur användaren rör sig. Snarare än våg en styrenhet runt, behöver du bara flytta händerna på ett särskilt sätt med Kinect för att utföra en åtgärd.

En annan fördel som Kinect har över Wii är ljud- och bildbehandling AI. Kinect kan känna igen ansikten och bestämma spelare från andra människor som är nära honom. Ansiktsigenkänning sedan stöds av röstigenkänning för att säkerställa korrekt identifiering. Inte bara kan Kinect känner igen som talar, kan det också bestämma vad du talar. Taligenkänning används som en del av styrsystemet och du kan utfärda särskilda röstkommandon och Kinect kan förstå och utföra den. Med detta avseende är Wii bokstavligen blinda och döva eftersom den inte har någon funktion och alla kommandon bearbetas även rörelse fjärrkontrollen och knapparna intryckta.En del av fördelarna med ansikts- och röstigenkänning, läggs till Kinect 'förmåga att spåra upp till 6 spelare, är multiplayer spel. Det betyder att du inte behöver köpa flera enheter av Kinect bara att spela med dina vänner. Även om multiplayer spel är också möjligt med Wii, behöver du ha en styrenhet för varje spelare.

Sammanfattning:

Wii är en komplett spelsystem medan Kinect är ett tillbehör till Xbox 360

Wii använder en trådlös fjärrkontroll medan Kinect använder en kamera

Kinect kan känna igen röstkommandon medan Wii kan inte

Kinect har röst- och ansiktsigenkänning medan Wii inte