Skillnaden mellan Super Nintendo och Nintendo 64Super Nintendo vs Nintendo 64

Som du kanske har listat ut vid namn, det är de två konsoler från Nintendo. Den största skillnaden mellan dem är ålder som Super Nintendo (SNES) släpptes första gången 1990 och har upphört sedan 2003. Nintendo 64 (vanligen kallad N64) var avsedd att vara utbyte av SNES och släpptes 1996. men det aldrig riktigt tog över och avbröts ännu tidigare än SNES. SNES var en 16-bitars system som var även konkurrera med början 32 bitars system. Med N64 beslöt Nintendo att hoppa 32 bitars helt och gick med en 64 bitars system; alltså 64 suffixet i namnet.

Den största dra med N64 är 3D-miljöer så fint med sitt flaggskepp spel, Mario 64. Miljön är ganska stor och frigör användaren från typiska sidscrollande åtgärder som har blivit typiska för äldre spelkonsoler som SNES. Även om det finns några 3D-spel på SNES, de är långt ifrån den nivå av spel på N64.

Regulatorn av N64 såg också en hel del förändringar från sin föregångare. N64 Regulatorn har en mycket fler knappar än SNES controller. Den har också en analog joystick placerad i mitten av regulatorn. Joysticken gör det lättare att röra sig i en 3D-miljö. Det finns också en ökning av antalet styrenheter som du kan använda från 2 med SNES till 4 med N64. Fler styrenheter innebär fler spelare som spelar samtidigt. Inte alla spel stödjer 4 samtidiga spelare ändå.N64 var inte lika framgångsrik som SNES i termer av försäljning. Den största orsaken är Nintendo 'beslut att hålla fast vid patron format som är dyrare än de skivor som används av deras konkurrenter. Endast 32 miljoner enheter av N64 sålts medan de äldre SNES sålt över 49 miljoner enheter.

Sammanfattning:

Super Nintendo är mycket äldre jämfört med Nintendo 64

Super Nintendo är en 16 bitars system medan N64 är 64 bitar

Super Nintendo-spel var mestadels 2D medan den N64 är 3D

N64 Regulatorn har en analog styrspak medan den Super Nintendo inte

N64 kan spelas av upp till 4 spelare medan Super Nintendo har maximalt 2