Skillnaden mellan WMA och WMA ProWMA vs WMA Pro

Windows Media Audio, eller mer allmänt känd som WMA, är ett ljudformat som utvecklats och populariserades av Microsoft. Det finns i fyra varianter som inkluderar standard WMA och WMA Pro. Den huvudsakliga skillnaden mellan WMA och WMA Pro är vilken som är bättre. Om du är bara fråga om ljudkvalitet, då WMA Pro är din bästa insats. Även om det är också en förstörande codec som WMA, förbättrar den på entropi kodning samt de olika strategier det tar på kvantisering ljudet till ett digitalt format. WMA Pro gör även bort med bithastigheter på den lägre delen av WMA 's spektrum eftersom de saknar nödvändig kapacitet för att koda högkvalitativt ljud.

En funktion som saknas i WMA men förekommer i WMA Pro är dynamiskt omfång komprimering. Denna funktion minskar skillnaden mellan den starkaste ljud och tystaste ljud. Detta uppnås antingen genom att minska volymen av de starka delarna eller öka volymen på de tysta delarna. Med dynamisk intervallkomprimering, får du en mer stabil ljudnivå som ska låta dig höra tysta delar utan att störa grannarna på starka delarna.

Slutligen finns frågan om kompatibilitet. Numera är musik mestadels spelas på bärbara enheter som musikspelare, mobiltelefoner, tabletter och andra enheter; på detta område, WMA Pro förluster ganska dismayingly. WMA Pro är endast kompatibel på en handfull musikspelare. De flesta av de enheter som spelar WMA Pro-filer är från Microsoft också; Zune, Xbox och Windows Phone 7 för att nämna några. På grund av ålder och enkelhet i WMA, är det spelbara i majoriteten av musikspelare som finns idag, så du don 't oroa dig för din spelare inte stöder dina musikfiler.Om du vill ha bättre ljudkvalitet, med hjälp av WMA Pro är bättre än bara vanlig WMA. Men du bör se till att dina enheter har möjlighet att stödja nyare format. Om du har en äldre enhet, är det bättre att hålla sig med WMA för att minimera risken för oförenligheter som kommer att orsaka dina filer inte att spela alls.

Sammanfattning:

WMA Pro är en bättre codec än WMA

WMA Pro är oförmögen att koda vid låga bithastigheter medan WMA kan

WMA Pro stöder dynamisk intervallkomprimering medan WMA inte