Skillnaden mellan Apple iPad 2 och LG Optimus PadApple iPad 2 vs LG Optimus Pad

Eftersom iPad 2 tar vid där den ursprungliga iPad slutade, finns det ingen brist på utmanare till sin krona med nya funktioner och bättre prestanda. En sådan utmanare är Optimus Pad från LG. Det första du skulle märka mellan de två är storleken på skärmen. I stället för att efterlikna den 9,7-tums skärm av iPad 2 har Optimus Pad en mindre 8. 9-tums skärm.

Förmodligen den största skillnaden mellan iPad 2 och Optimus Pad när det gäller användning är operativsystemet. IPad 2 har den senaste versionen av iOS, vilket ger det en identisk gränssnitt till andra Apple-produkter. Å andra sidan, är den Optimus Pad på Honeycomb, den version av Android speciellt avsett för tabletter. Det finns egentligen inga problem med antingen plattform när det gäller appar som de båda har hundratusentals i sina förråd.

Precis som de flesta tabletter, iPad 2 kommer i två versioner, en med bara WiFi och en annan med WiFi och 3G. Optimus Pad avviker från denna norm och inte släppa en WiFi-endast modell. Detta är dåligt för dem som inte behöver 3G priset betydligt högre jämfört med en WiFi-endast modell. Ett annat område där Optimus Pad saknar alternativ är i minnet. Medan iPad 2 finns i tre varianter med 16GB, 32GB och 64GB internt minne, Optimus Pad kommer endast i en 32GB modell. Detta förvärras ytterligare av bristen på en minneskortplats som är vanligt i andra Android tabletter.En av de försäljningsställen av Optimus Pad är den dubbla 5 megapixel kameror. Dessa kan användas för att skjuta 3D-filmer med en upplösning på 720p eller 2D-filmer på en full 1080p upplösning. Något iPad 2 verkar ha missat är förmågan att ta 3D-bilder, som Optimus Pad är fullt kapabel att göra. IPad 2 är inte bara oförmögen att skjuta 3D-video, är dess kamera bara tillräckligt för att kunna skjuta 720p video. När du fotograferar stillbilder, är det mycket tydligt att iPad 2 är underlägsen även de flesta funktionen telefon kameror.

Sammanfattning:

1. iPad 2 har en större skärm än Optimus Pad.
2. iPad 2 använder iOS medan Optimus Pad är en Android tablett.
3. 3G är inbyggd i Optimus Pad men frivilligt i iPad 2.
4. iPad 2 har flera minneskapacitet medan Optimus Pad 't.