Skillnaden mellan Dual Shock 3 och SixaxisDual Shock 3 vs Sixaxis

Det viktigaste gränssnittet för spelaren till den virtuella världen som han engrosses själv, är den enkel anordning som kallas en styrenhet. I Playstation 3 (PS3), kallas den gamepad. Sanna spelare är väldigt noga med 'känsla' av den utrustning som de spelar. Handkontroller kan göra eller bryta användarspelupplevelse '' att inte tala om prestanda.

Console-spel har gått mycket långt. Även om vi ännu inte har nått den kommersiella tillgängligheten av virtuella spel där vi använder en kropp redskap med rörelsesensorer för att styra rörelsen i spel (precis som de i filmerna), vi redan har trådlösa gamepads med intelligenta rörelsesensorer. Denna teknik förbättrar spelupplevelsen, eftersom gamepad svarar på spelet 'det virtuella situationer genom att skaka, luta och annat.

Om du är en PS3 konsol gamer, vet du förmodligen de olika typerna av gamepads tillgängliga för dina favoritkonsolspel. De två mest populära typer av PS3 gamepads är Sixaxis och Dual Shock 3 Båda dessa PS3 gamepads kraftigt används och missbrukas av hardcore PS3 spelare. De är faktiskt mycket lika, och har bara ett fåtal skillnader.

Beetween de två, var Sixaxis den första som skall utvecklas. Det gjordes tillgängliga för detaljhandeln november 2006 och på den tiden ansågs det vara den officiella controller för PS3. Exakt ett år efter dess release, var Sixaxis efterträddes av Dual Shock 3, som släpptes för detaljhandeln i Japan. Fem till åtta månader senare, var det till förfogande i andra länder, som USA, Kanada och Europa.Deras utseende är identiska, förutom naturligtvis etiketten på toppen av gamepad som tydligt anger vilken typ av regulator du använder. Bortsett från den etikett, är det ganska uppenbart att Dual Shock 3 packar några fler uns än Sixaxis. De flesta kommer att överväga detta en bra sak, eftersom det känns stadigare och mer naturligt.

I grund och botten har Dual Shock 3 alla funktioner som Sixaxis funktioner, plus ett. Det plus ett är den så kallade 'Rumble' -funktionen. Den har inslag av vibrationer när spelet kräver det, en sympatisk egenskap frånvarande i sin föregångare. Med detta sagt, är Dual Shock 3 lite dyrare, men det är ett litet pris att betala för en bättre PS3 handkontroll.

Sammanfattning:

1. Sixaxis var först på plats, eftersom det gjordes tillgängliga under 2006. Det följdes av Dual Shock 3 ett år senare.
2. Dual Shock 3 är tyngre än Sixaxis.
3. Dual Shock 3 är mer hållbart och robust jämfört med Sixaxis.
4. Dual Shock 3 har en 'Rumble', eller vibrerande funktion som saknas i Sixaxis.
5. Även subjektivt, skulle många säga att Dual Shock 3 känns mer naturligt i händerna än Sixaxis.