Skillnaden mellan Canon XTi och Canon XSiaCanon XTi vs Canon XSI

Dessa två kameror omfattas av Digital Rebel moniker som Canon använder i Nordamerika. Dessa bär också de globala namn 400D och 450D respektive. Som du kanske redan räknat ut, är XSI en uppgradering till XTi, och det ger en ganska handfull förbättringar jämfört med sin föregångare.

Till att börja med XSI nu kommer med en 12 megapixel sensor i stället för 10 megapixel sensor XTi. Högre upplösning ger bättre bildkvalitet och större bildstorlekar. Också som är relevant för kvaliteten på bilderna är bildprocessorn. XSI levereras med en DIGIC III-processor, nästa och bättre översyn av XTi 'DIGIC II. Är DIGIC III sägs producera bättre bilder, förbrukar mindre ström och är mycket snabbare jämfört med DIGIC II.

I stället för 2. 5 tums LCD-skärm på XTi är XSI nu utrustad med 3. 5 tums skärm. Ju större skärm gör det lättare att granska bilder tagna som du kan se mer i detalj på det. En annan förändring är övergången från CF-kort, till de mer vanliga SD-kort. Det 'är inte så att SD-kort är bättre än CF-kort, men det är mycket populär och används i många olika enheter bortsett från digitalkameror. Med XSI, kan du enkelt byta minneskort med andra enheter eller hitta en ny på en lokal butik.Slutligen har batteriet i XSI uppgraderats till en med högre kapacitet. Det kan ta upp till 600 bilder på en full laddning jämfört med de cirka 500 skott att XTi kan vidta. Detta kan förlänga användbarheten av XSi lite mer för tillfälliga användare. För tunga användare, kan det vara bra att investera på en batterigrepp eftersom det i hög grad kan öka batteriets livslängd samt förbättrad hantering av kameran.

Sammanfattning:
1. XTi är den äldre 400D som följdes av XSI, även känd som 450D
2. XTi har en lägre sensorupplösning än XSI
3. XTi har en DIGIC II-processor medan XSI har en DIGIC III
4. XTi har en mindre skärm än XSI
5. XTi använder CF-kort medan XSI använder SD-kort