Skillnaden mellan Nintendo DS Lite och DSi XLNintendo DS Lite vs DSi XL

DS Lite och DSi XL finns två versioner av Nintendo 's framgångsrika bärbara spelsystem. Bara med de namn vi kan redan räkna ut att den största skillnaden mellan de två är storlek. DSi XL är mycket större i fråga om längd och bredd men är förvånansvärt tunnare än DS Lite, det väger också ungefär 50% mer skillnaden i storlek och vikt är förlåtligt när man tittar på skärmarna i DSi XL, men i stället för 3-tums skärmar av DS Lite, den.. DSi XL har enorma 4. 2-tums skärmar. En större skärm innebär att du kan hålla enheten längre bort från utan att behöva kisa.

Om du tror att de är de enda skillnaderna mellan DS Lite och DSi XL, du 'skulle vara helt fel eftersom DSi XL har en handfull nya funktioner som inte finns på DS Lite. Medan DS Lite har inga kameror, den DSi XL har nu två, en i den bakre och en i fronten, för att ta foton precis som de flesta telefoner.

DSi XL är en förbättrad plattform och inte bara en modernisering av DS Lite 'utseende. Det finns DSi programvara som inte skulle köras på äldre DS Lite. Ändå DSi XL behåller bakåtkompatibilitet och kan spela alla DS-spel utan några problem.När det gäller minne, har varje plattform sin egen fördel. DSi XL lägger ett SD-minneskort där du kan spara spel, bilder, musik och många andra saker. Men Nintendo valde att ta bort Gameboy för- kortplats som var närvarande i den DS Lite. Detta gjorde det omöjligt att spela den enorma utbud av Gameboy Advance spel. De som i hög grad påverkas av denna förändring är de gamla timers som har många Gameboy Advance patroner redan. För yngre, som förmodligen haven 't sett en Gameboy, mycket mindre spel med det, är det egentligen inte mycket av en förlust.

Sammanfattning:

1. DSi XL är större och tyngre än DS Lite.
2. DSi XL har en betydligt större skärm än DS Lite.
3. DSi XL har två kameror medan DS Lite har ingen.
4. DSi XL kan spela alla DS och DSi spel men inte DS Lite.
5. DSi XL har en SD-kortplats, medan DS Lite 't.