Skillnaden mellan AA och AAAAA vs. AAA

AA och AAA är batteri beteckningar som används för att ange storleken och potentiella laddningskapacitet av vissa batterier. Den viktigaste skillnaden mellan de två, är deras storlek. AAA-batterier är mindre jämfört med AA. Detta är viktigt, eftersom batteridrivna anordningar använder ofta endast en viss storlek. Även om du inte kan passa ett AA-batteri på ett AAA-kortplats, kan du kanske hitta adaptrar som kan göra en AAA-batteri passning på ett AA-kortplats.

AA och AAA-batterier bära samma mängd spänning, som gör större batterier som typ D. Detta beror på att de är i princip bara en enda cell. 9 volts batterier använder sex celler i en serie för att komma med högre spänning. Den mindre storleken på AAA-batterier innebär att det finns en mindre mängd elektrokemisk material, som innehåller det elektrisk laddning. Även om detta direkt översättas till en mindre mängd av laddning i en AAA-batteri, kan detta inte alltid vara fallet, eftersom det finns hög kapacitet AAA-batterier som kan överträffa kapaciteten hos en standard AA-batteri.

Användningen av AA och AAA-batterier varierar ofta, och det finns inga fastställda normer för när du ska använda en över den andra, men det är mer troligt att finna att enheter som förbrukar mycket ström, använda AA-batterier. Exempel hög konsumtion enheter är batteridrivna leksaker och små ficklampor. Dessa enheter använder också mer än ett AA-cell för att höja spänningen, eller för att öka drifttiden. AAA-batterier finns ofta på låg effekt, eller bärbara enheter, som don 't konsumerar för mycket makt. Klockor och fjärrkontroller är goda exempel på enheter som don' t behöver täta byten batteri.

För uppladdningsbara batterier, skulle du behöva en laddare som passar för batterierna, men om du har både AA och AAA-batterier, kan du laddare som kan ladda båda typerna. De har en rörlig del som använder en fjäder för att pressa batteriet tätt på plats. AA och AAA-batterier har samma elektriska egenskaper, och laddaren skulle inte behöva behandla dem annorlunda.

Sammanfattning:1. AAA-batterier är mindre jämfört med AA.

2. AAA-batterier bära en mindre mängd material i förhållande till AA.

3. AAA-batterier kan bära en mindre mängd laddning jämfört med AA.