Skillnaden mellan Samsung Galaxy S och Nokia N8Samsung Galaxy S vs Nokia N8

Som kriget för smartphone dominans fortsätter ser vi fler och fler erbjudanden från de bästa mobiltelefontillverkare i världen. Galaxy S och N8 är två erbjudanden från Samsung och Nokia för high-end marknaden. Den största skillnaden mellan dem är operativsystemet som Nokia fortfarande håller med Symbian OS att de 'har använt med sina telefoner under en mycket lång tid. Samsung beslutat att gå med den nya killen på blocket, Google' s Android. Symbian är vad många förväntar Symbian att vara beprövade. Även Android verkar ha en lång väg att gå, har den snabba utvecklingstakt redan levererat lösningar till de flesta problem.

Något som du bör veta om Galaxy S är att det kommer i många varianter beroende på transportör du får den från. Även om de ser mycket annorlunda, är de fortfarande identiska under huven och de flesta av skillnaderna är bara estetik. N8 har inte olika versioner så att du får exakt samma telefon oavsett vilken operatör du väljer att gå med.

Galaxy S är en större telefon jämfört med N8 i både bredd och höjd men är lite tunnare. Med tanke på detta är det lite förvånande att veta att Galaxy S är lättare än N8. En stor del av ökningen i storlek av Galaxy S kan tillskrivas dess display. Den har en 4 tums AMOLED skärm medan N8 har bara en 3. 5 tums skärm. En halv tum kanske inte verkar mycket, men du måste se det för att verkligen uppskatta dess storlek. Galaxy S är också drivs av en bättre processor än N8. Dess ARM processor klockad till 1 GHz medan N8 's är bara klockad till 680MHz.Den stora fördelen att N8 har över Galaxy S är den enorma upplösning sin kamera. N8 Kameran har en upplösning på 12 megapixlar medan Galaxy S har bara 5 megapixlar. Galaxy S kamera är typiskt för de flesta smartphones medan den för digitalkameror; Även om du inte bör förvänta sig att prestera på samma nivå som en.

Sammanfattning:

Galaxy S använder den senaste versionen av Android, medan N8 använder Symbian

Galaxy S kommer i många varianter medan N8 inte

Galaxy S är större men lättare än N8

Galaxy S har en större skärm än N8

Galaxy S har en snabbare processor än N8